Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 🔊
Híreink/Rendezvények

Megünnepeltük tízéves születésnapunkat

A Lukács Cukrászda támogatásával Budapest egyik legpatinásabb cukrászdájában ünnepelhettük meg tízéves születésnapunkat. Az ünnepségen jelen voltak a minisztériumok képviselői, a diplomáciai testületek vezetői, neves közéleti személyiségek, orvosprofesszorok és médiasztárok.

Az igazán jó hangulatú rendezvényt a jobbnál jobb cukrászsütemények és Lajsz András mestermixer koktélvarázsai színesítették. A háromemeletes torta felvágásánál az Egyesült Államok nagykövete, April H. Foley segített Alapítványunk elnökének.

A tízéves működésünket bemutató ötperces rövidfilmünk még a legerősebb férfiaknak is könnyet csalt a szemébe. A film a maga valóságában mutatta be azokat a szomorú perceket, amiket a rákbeteg gyermekeknek a betegség és a kezelések kapcsán át kellett élniük. A dokumentumfilmben felelevenítettük azokat a műszerátadásokat is, amelyek hazánk különböző gyermek-onkohematológiai osztályán, valamint egyéb egészségügyi intézményben történtek. A beszámolónkban elmondtuk, hogy működésünk alatt Magyarországon egyedülállóan, 1 milliárd 133 millió forint értékben adtunk át adományokat a beteg gyermekeknek, családjuknak és a kórházaknak.

Könnyes szemmel mondott köszönetet az erdélyi lány, akit az Alapítványtól kapott gyógyszerek tartanak életben. Angolul köszönte meg a gyógyulásához nyújtott segítségünket a 12 éves T. Gabriella, akit az Egyesült Államokba küldtünk ki gyógykezelésre.
A Miskolci Gyermekegészségügyi Központ igazgatónője, Dr. Sólyom Enikő, valamint a Heim Pál Gyermekkórház orvosigazgatója, Dr. Nagy Anikó beszédükben méltatták az általunk nyújtott több százmillió forintos segítséget, dicsérő szavaikban elmondták, hogy az Alapítvány támogatása nélkül sokkal kevesebb esélyük lenne a beteg gyermekeknek a gyógyulásra.
Dr. Nagy Anikó tíz szál fehér rózsából készült csokrot adott át az Alapítvány elnökének.
A jelenlévő kiemelt támogatók ígéretet tettek, hogy a továbbiakban is segíteni fogják az Alapítvány megkérdőjelezhetetlenül fontos munkáját.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt tíz év tevékenysége sikeres volt. Több száz gyermeknek mentettük meg az életét és segítettünk a rákbeteg gyermek szüleinek, családtagjainak abban, hogy e szörnyű betegség ne tegye tönkre még jobban az anyagi helyzetüket.

Fontos, hogy a nagykövetek, pártoktól függetlenül a politikusok, és a döntéshozók elismerései továbbra is erőt adjanak ahhoz, hogy céljainkat maradéktalanul elérjük. Szakmai tudásunkkal, tapasztalatunkkal mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország lekerüljön a rákban megbetegedettek és ennek következtében elhunytak szomorú listavezető helyéről.

Valamennyi támogatónknak még egyszer köszönjük a rákos betegeknek rajtunk keresztül nyújtott segítséget.

Budapest, 2008. február 7.

Balogh István
elnök


A születésnapunkon készült videó felvétel megtekinthető itt:

A születésnapi rendezvényen készült fotókat itt láthatják


A rendezvényen megjelentek a teljesség igénye nélkül:


A születésnapi tortaForgó Györgyné szakállamtitkár érkezik a fogadásraAz államtitkár asszonyt Balogh István fogadjaDr. Dénes Margit alpolgármester asszony és Gúzs Gyula önkormányzati képviselőAz alpolgármester asszonyt Balogh István fogadjaAz Egészségügyi Minisztériumot Dr. Engelbrecht Imre főosztályvezető-helyettes képviselteA főosztályvezető-helyettest és partnerét elnökünk fogadjaProf. Dr. Czinner Antal és partnere érkezik a fogadásraDr. Harmat György a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója és Balogh IstvánMegbeszélésre is volt idő a fogadásonDr. Sólyom Enikő a Miskolci Gyermekegészségügyi Központ igazgatója és Alapítványunk elnökeDr. Nagy Anikó a Heim Pál Gyermekkórház orvosigazgatója tíz szál fehér rózsával érkezett a fogadásraAz orvosigazgatónő megköszöni Alapítványunk több tízmilliós műszervásárlási támogatásátAz erdélyi K. Ágota megköszönte Alapítványunknak az életben maradásához biztosított gyógyszereketT. Gabriella angolul köszönte meg, hogy Alapítványunk az Egyesült Államokba küldte ki gyógyulniAz Amerikai Egyesült Államok nagykövete és Gabi a kinti körülményekről beszélgetDr. Komáromi István saját dalával kedveskedett
A fogadáson jelen volt Farkas Bertalan a feleségévelBaráti beszélgetésAz álomkoktélokat keverő Lajsz András az űrhajóssalA nagykövet asszony Farkas Bertalan társaságábanFarkas Bertalan és Dr. Strasser Tibor sztárügyvéd


Illyés Ilona kiemelt támogatónk vendégeink társaságábanAz Alapítvány elnökhelyettese, Dr. Keil Béni, Dr. Egri Pálné, Dr. Boóc András és Keil BálintDr. Kerekes Andrea és Dr. Ölveczky István ügyvédek, Derzsi György könyvvizsgáló társaságábanKiemelt támogatókKözépen Balázsné Dr. Molnár Borbála elnöki tanácsadó a vendégeink közöttDr. Tanka László és felesége vitéz, dáma Vér EmíliávalFreed Péter a Duna Elektronika elnöke és Balogh IstvánHuszti József a Lukács Cukrászda tulajdonosa Freed Péter társaságábanDévényi Tibor "Tibi bácsi" is a rendezvény vendége voltJennifer L. Orange Rosebrugh a Kanadai Nagykövetség konzuljaAz Amerikai Egyesült Államok nagykövete, April H. Foley gratulál Alapítványunk elnökénekA nagykövet asszony és Alapítványunk elnökeA nagykövet asszony a születésnapi torta felvágásánálAz első szeletet az elnök a nagykövet asszonynak adta át

Nagy sikere volt a rendkívül finom édességnek


A Lukács Cukrászda tulajdonosa, April H. Foley nagykövet asszony és Alapítványunk elnökeA nagykövet asszony a vendégekkel is váltott néhány szótA nagykövet asszony az orvosprofesszorok gyűrűjében

« Vissza | 11553 olvasás | 2008-02-11 13:41:00

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
50 268 765