Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

Főoldal

 

 

Ismét pert vesztett az Index hírportál a Gyermekrák Alapítvánnyal szemben

 

 

Hétmillió forint megfizetésére kötelezte a Fővárosi Törvényszék az Index.hu Zrt.-t.

A Gyermekrák Alapítvány személyiségi jog megsértésének megállapítása és kártérítés megfizetése iránt indított pert az Index.hu ellen.

A Fővárosi Törvényszék az Alapítvány keresetének valamennyi pontjában megállapította, hogy az Index közléseivel megsértette a Gyermekrák Alapítvány jó hírnevét. Az Index 2013-tól több cikkében valótlan tényeket állított, híresztelt, valós tényt hamis színben tüntetett fel. Az Index jogsértő állításait szinte a teljes magyar írott és elektronikus média átvette, ezzel jelentős erkölcsi és anyagi hátrányt okozott az Alapítványnak.

A bíróság elsőfokon eltiltotta az Index.hu-t a további jogsértésektől és a hírportált hétmillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte.

 

 


 


ISMÉT SEGÍTETTÜNK!

Alapítványunk 24,5 millió forintos röntgenkészüléket adományozott a miskolci gyermeksebészeti osztálynak

 

A BAZ Megyei Kórház főigazgatója egy C íves röntgen képerősítő készülék beszerzését kérte Alapítványunktól. A berendezés megvásárlását az egészségügy jelenlegi alulfinanszírozottsága miatt a kórház gazdasági helyzete nem tette lehetővé.

Az ország legnagyobb ágyszámú gyermeksebészeti osztályán végzik a régió rákos gyermekeinek daganateltávolító műtétjeit. Az operációkhoz korábban egy harmincéves, mára teljesen elavult gépet használtak, melynek elmosódott képe veszélyeztette a beavatkozások sikeres elvégzését, a kis betegek számára pedig nagy sugárterhelést jelentett. A gyermekellátás javítása érdekében Alapítványunk megvásárolta és február 8-án átadta a legmodernebb technikát képviselő digitális röntgen készüléket.

Az elmúlt évek során a kórház egyik gyermeksebészeti műtőjének korszerűsítését 246 millió forint értékű műszerek átadásával támogattuk.

Alapítványunk 19 éve segíti hazánk gyermek-onkológiai ellátását és a rákos gyermekbetegeket. Rendszeres anyagi támogatást nyújtunk a rákos gyermeket nevelő családoknak és a kis betegeknek térítésmentesen biztosítjuk a szupportív terápiához nélkülözhetetlen gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítő készítményeket.

A családoknak nyújtott támogatásunk: 1 milliárd 704 millió forint! A kórházaknak nyújtott támogatásunk: 1 milliárd 829 millió forint! Ezek az összegek egyedülálló nagyságrendűek az országban!

Támogatásainkat a személyi jövedelemadó 1%-áról rendelkezők felajánlásaiból tudtuk megvalósítani.

 

Köszönjük!
Adószámunk: 18161007-1-42


A BAZ Megyei Kórház ezzel a tablóval köszönte meg több éves támogatásunkat

Köszönetünket fejezzük ki Balogh István Úrnak a Gyermekrák Alapítvány elnökének, valamint mindazoknak, akik a Gyermekrák Alapítványt támogatták

Az alapítvány az elmúlt évek során több 100 millió forint adományt jutatott osztályunk részére, melyek a gyermeksebészeti műtő jelentős fejlesztését tették lehetővé. A támogatás több évre visszamenő. Elsőként laparoscopos eszközöket, mikro-műszereket és egy ultrahangos szövetvágó készüléket kaptunk, majd ezt követően egy 40 éves műtőlámpa kiváltására egy korszerű LED technológiájú műtőlámpa került beszerzésre. Az alapítvány további támogatásaként a következő évben egy szintén nagy értékű, korszerű HD technológiájú endoszkópos készüléket kaptunk, mely mellkasi, hasi és traumatológiai műtétek elvégzéséhez és diagnosztikához alkalmas. 2015. egy különleges év volt számunkra, mert ekkor a műtő szinte legrégebbi eszközét, egy több mint 40 éves műtőasztalt cserélhettünk le egy olyan korszerű elektronika által vezérelt asztalra, mely röntgennel átvilágítható és a műtéteinkhez szükséges összes pozícióba beállítható, valamint az alapítvány jóvoltából egy modernt, XXI. századi technológiát képviselő röntgen képerősítőt is magunkénak tudhatunk. A társadalom szavakban azt az elvet vallja, hogy legfőbb értékünk a gyermek, de ezt a mindennapokban nem érezzük. Folyamatos fejlesztésre van szükségünk, melyet a Megyei Kórház önálló forrásból nem tud vállalni. Az adójuk 1%-át felajánló, jó szándékú embereknek köszönhetően az Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért erejéhez mérten eddig is a betegellátás mögött állt, azonban a Gyermekrák Alapítvány által nyújtott támogatást, segítséget soha nem tudta volna elérni.

Köszönetünket fejezzük ki a Gyermekrák Alapítványnak, mely osztályunk történetében egyedülálló fejlesztést valósított meg a modern betegellátásért.


ÚJABB SEGÍTSÉG!

Alapítványunk 101 milliós karácsonyi ajándéka
a Heim Pál Gyermekkórháznak

Ünnepélyes keretek között december 14-én, hétfőn délelőtt került átadásra a Heim Pál Gyermekkórház Sebészeti és Traumatológiai osztálya részére két multifunkciós műtőasztal és egy korszerű altatógép Alapítványunk adományaként.

A sajtótájékoztatón Dr. nagy Anikó a kórház főigazgató főorvosa elmondta: a műtéti ellátás javítása érdekében a műtőkben használt két elavult, 30 éves műtőasztal cseréjéhez, és egy modern altatógép beszerzéséhez kérték Alapítványunk segítségét.

Az átadott két multifunkciós műtőasztal a XXI. század elvárásainak mindenben megfelel, valamennyi műtéttípus elvégezhető rajta. Az altatógép pedig a ma beszerezhető legkorszerűbb készülék, mely alkalmas újszülöttek, gyermekek és fiatal felnőttek ellátására is.

Balogh István, Alapítványunk elnöke hozzátette: A rákos gyermekek ellátásának minőségi javítása Alapítványunk célkitűzéseivel megegyezik, ezért a kórház kérésének támogatása mellett döntöttünk, már nem először. A tavalyi évben 96 millió forint támogatással járultunk hozzá az új onko-haematológiai osztály kialakításához, és a működésünk alatt összesen 410 millió forint értékben nyújtottunk támogatást a Heim Pál Gyermekkórháznak.

A gyerekek sem maradtak ajándék nélkül, Alapítványunk jóvoltából 500 kis beteg mikuláscsomagjába került 1-1 üveg Flavin7 vitamin készítmény is.

Szervezetünk az eddigi működése alatt Magyarországon egyedülálló nagyságrendben, 3,6 MILLIÁRD FORINTTAL SEGÍTETTE a gyermek-onkológiai ellátást és a rákos gyermekbetegeket.


Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42


Alapítványunk ötvenmilliós adománya a BAZ Megyei Kórház Gyermeksebészeti Osztályának

A miskolci megyei kórház főigazgatója a gyermeksebészeti műtőben 40 éve használt és már elavult műtőasztal cseréjéhez kérte Alapítványunk segítségét.

Az ország legnagyobb ágyszámú Gyermeksebészeti Osztályán végzik el az Észak-magyarországi Régióban megbetegedett rákos gyermekek daganateltávolító műtétjeit, de tevékenységi körük lefedi a teljes gyermeksebészeti palettát. Az egészségügy jelenlegi alulfinanszírozottsága és a kórház gazdasági helyzete nem tette lehetővé a nagy értékű műtőasztal beszerzését. 

Alapítványunk megvásárolta és 2015. június 15-én átadta a legmodernebb technikát képviselő multi-funkciós műtőasztalt, melynek digitálisan állítható minden pozíciója. A műtőasztal tartozékai lehetővé teszik bármely testtájon a különböző műtétek biztonságos és korszerű körülmények közötti elvégzését. 

A régió rákos gyermekeinek ellátásának javítása érdekében Alapítványunk mostanáig összesen 222 millió forint értékben adományozott korszerű műszereket a kórháznak.

A jelentős összegű fejlesztéseket a személyi jövedelemadó 1%-áról rendelkezők felajánlásai tették lehetővé.EGYEDÜLÁLLÓ SEGÍTSÉG

 

 

 AZ INDEX.HU VALÓTLANUL ÁLLÍTOTTA...

Helyreigazítás

index.hu 2015.05.13.

 

2014 októberében arról írtunk, hogy Balogh Istvánt, a Gyermekrák Alapítvány elnökét a Liszt Ferenc repülőtéren látták becsekkolni egy londoni járatra, és a poggyászcímke szerint Miami volt az úticélja.

A cikk Menekül az országból a Gyermekrák Alapítvány elnöke? címmel jelent meg, és a vélt utazásról a Balogh ellen nem sokkal korábban indult, azóta megszüntetett büntetőeljárással összefüggésben számolt be.

Mostanra egyértelműen bebizonyosodott, hogy Balogh István aznap nem utazott Londonba: nem szerepelt a kérdéses gép utaslistáján, és aznap nem voltak roaming-hívásai. Cikkünk minden ténybeli alapot nélkülözött, ráadásul összességében rendkívül rossz színben tüntette fel Balogh Istvánt.

Ezt az eljárást semmi sem védi. A hibáért, az okozott kellemetlenségekért Balogh Istvántól és az olvasóktól is elnézést kérünk.


NAV: hibátlan a Gyermekrák Alapítvány munkája

 

2014-ben a Nemzeti Adó és Vámhivatal ellenőrzést folytatott le Alapítványunknál, melynek keretében a felajánlott szja 1% felhasználását vizsgálta.

Tájékoztatjuk Tisztelt Adományozóinkat, hogy a NAV megállapítása szerint az Alapítvány részére felajánlott és kiutalt SZJA 1%-os összegek felhasználása SZABÁLYSZERŰEN történt.

 


Segítség a Magyar Gyermekonkológiai Hálózathoz tartozó kórházaknak

 

Alapítványunk 2014 decemberében 174 millió forint támogatást nyújtott a rákos gyermekeket diagnosztizáló és kezelő kórházak részére.

A három gyermekkórházból kettő tagja a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatnak.

 

A Heim Pál Gyermekkórházban kialakított új Onkológiai Osztály ma a legmodernebb Magyarországon. Itt került kiépítésre az a laboratórium, ahol a citosztatikus infúziók elkészítése zárt rendszerben az esetleges emberi tévedések kizárásával történik. A citosztatikumok biztonságos, személyre szabott elkészítése alapvető fontosságú kérdés nemcsak a beteg biztonság, de az ellátó személyzet és környezet biztonsága szempontjából is.

Ezekre a beruházásokra 96 millió forintot költöttünk.

 

A BAZ Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjának 41 millió forintért vásároltuk meg azokat az orvosi műszereket, amelyeket a kórház önerőből nem tudott beszerezni.

 

A Bethesda Gyermekkórház kérésére ugyancsak megvásároltuk azokat az életmentő műszereket, melyeket az átadást követően a kórház intenzív osztályán helyeztek üzembe. 

Az átadott támogatásunk 37 millió forint értékű volt.

 


 

MEGVALÓSULT ÁLOM

 

Az ország legmodernebb gyermek-onkológiai osztályának megvalósításához

96 millió forintot adományozott most Alapítványunk

Tizenhét éve dolgozunk azon, hogy a rákos gyermekek hazánkban is nyugat-európai szinten gyógyulhassanak. Kitartó küzdelmünk most sikerrel járt. 

Komoly szakmai és médiaérdeklődés mellett adták át 2014. december 15-én a Heim Pál Gyermekkórházban a Dr. Kemény Pál onkológusról elnevezett Gyermek Onko-Haematológiai Osztályt. Az ünnepélyes átadáson a kórház főigazgatója, Dr. Nagy Anikó elmondta, hogy a kialakítást társadalmi összefogás, négy alapítvány és számos magánszemély adománya tette lehetővé. Alapítványunk a megvalósításhoz 96 millió forint támogatást nyújtott.

Az ország legmodernebb gyermekonkológiáján 15 rákos gyermeket tudnak egyszerre kezelni. A kicsik számára barátságos, egy és kétágyas, fürdőszobás kórtermeket alakítottak ki, melyeket a mai kor követelményeinek mindenben megfelelő ágyakkal, bútorokkal és televíziókkal szereltek fel. A kezelések alatt a szülők végig a gyermekükkel maradhatnak, az éjszakát is a kórtermekben tölthetik. Otthon maradt családtagjaikkal, barátaikkal és tanáraikkal WiFi-n tarthatják majd a kapcsolatot. A technikai felszereltség mindenben a legmagasabb színvonalon került kialakításra. A gyermekközpontú osztály létrehozásához és a kórtermek berendezéséhez Alapítványunk 41.819.240 Ft támogatást nyújtott. 

Ismert előttünk, hogy a daganatos betegek kezelésének fontos eszköze a biztonságos kemoterápia. Egész Európában ritkaságnak számít az általunk megvásárolt, számítógép-vezérelt CATO® rendszer, mellyel a kemoterápiás gyógyszerkeverékek elkészítése és adagolása a legmagasabb fokú precizitással végezhető és a folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően nem fordulhat elő tévedés. A rendszer csak speciálisan a citosztatikus keverékinfúzió készítésére alkalmas helyiség-együttesben, a citolaborban üzemeltethető, ezért nemcsak a CATO® rendszer, hanem a citolabor kialakításának költségeit is átvállaltuk, összesen 54.070.800 Ft-ért. Magyarországon, a gyermekeket ellátó intézmények közül most egyedül a Heim Pál Gyermekkórház rendelkezik a rendszer működéséhez szükséges akkreditációval. 

Az új osztály és a citolabor kialakításához nyújtott 96 millió forintos támogatásunkat a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásaiból tudtuk biztosítani.

 

 


 

Az utolsó pillanatban érkezett az életmentő műszer

 

Tovább folytatódik Alapítványuk karácsonyi adománysorozata. 2014. december 19-én a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában három műszert adtunk át, melyek megvásárlását a kórház főigazgatója kérte. 

 

Az ünnepi hangulatú rendezvényen Dr. Velkey György meghatottan mondott köszönetet az értékes ajándékokért. Elmondta, hogy az elavult, életmentő és súlyos gyermekbetegeket ellátó műszerparkot önerőből nem tudták megújítani, pedig nagy szükség van a modern és megbízható készülékekre, ezért fordultak segítségkéréssel Alapítványunkhoz. 

 

A daganatos betegségek diagnosztizálásában és a tumoros betegek intenzív kezeléséhez szükséges lélegeztetőgépet és altatógépet, valamint a hordozható ultrahang készüléket Alapítványunk 34.6 millió forintért vásárolta meg. 

Az Anaesteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályra kerül a legújabb technikát képviselő lélegeztető gép, valamint az altatógép. Mindkét készülék alkalmas újszülöttek, gyermekek és fiatal felnőttek ellátására.

A kis méretű, hordozható, laptop formátumú ultrahang gép akkumulátorról is működtethető, segítségével a gyermekek ágya mellett is elvégezhetők a szükséges vizsgálatok. Alapítványunk megvásárolta a legkisebbek intenzív ellátásához szükséges vizsgálófejeket is.

 

A főigazgató hozzátette, hogy az ünnepélyes átadást követően az új gépeket rögtön munkába is állítják, mivel jelenleg hét gyermek szorul lélegeztetésre, a kórház azonban csak hat, elavult készülékkel rendelkezik, így az adomány a lehető legjobbkor érkezett. 

 

A nagy értékű műszeradományt a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásaiból tudtuk biztosítani. A gyermekkórház műszerparkjának fejlesztését Alapítványunk már korábban is támogatta, mostanáig összesen 89.8 millió forint értékben. 


 

30 éves technikát váltott fel a
Gyermekrák Alapítvány adománya

 

A Gyermekrák Alapítvány támogatásával új terápiás lehetőségekkel bővül a gyermekek ellátása a GYEK Gyermeksebészeti Osztályán. A kimagasló értékű műszeradományt Balogh István, Alapítványunk elnöke, ünnepélyes keretek között adta át tegnap. Az ajándékot nagy örömmel fogadta Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos és prof. Dr. Barkai László intézetvezető főorvos. A rendezvényen jelen volt Dr. Réti Gyula osztályvezető főorvos, Dr. Papp János főorvos és Dr. Tóth László igazgatói szaktanácsadó is. 


Dr. Tóth László, igazgatói szaktanácsadó; Prof. Dr. Barkai László, intézetvezető főorvos; Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke, Dr. Csiba Gábor, főigazgató főorvos

A sajtótájékoztatón Alapítványunk elnöke hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a régió rákos gyermekeinek ellátására, a kórháznak eddig összesen 172 millió forint értékben biztosítottunk adományokat. 

A műszerpark fejlesztéséhez most kért és átadott eszközöket a gyermekek sebészeti ellátásánál használják. 

Dr. Réti Gyula elmondta, hogy a laparoszkópos eszközök a kis betegek műtéti terhelését jelentős mértékben csökkentik, hiszen a hosszú, hasfali metszésekkel járó, feltárásos műtétek helyett a beavatkozások néhány, mindössze pár milliméter hosszúságú seben keresztül elvégezhetők.

Az új endoszkópos torony és endoszkópos műszerek a jelenleg elérhető legkorszerűbb technikát képviselik. A műtéti területen a daganatos és az ép szövetek igen pontos elkülönítését teszi lehetővé, ezáltal a műtéti beavatkozások sokkal pontosabban végezhetők el. Megvásároltuk a legkisebb méretű endoszkópos eszközöket is, melyekkel az újszülöttek és a kis csecsemők műtétjei is elvégezhetők, hasi feltárások nélkül.


Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke átadja Dr. Réti Gyula osztályvezető főorvosnak a legkorszerűbb technikát képviselő endoszkópos tornyot

 

Dr. Csiba Gábor hozzátette, hogy az új eszközökkel most már a gyermeksebészeten is elérhetővé válnak azok a műtéti eljárások, amelyek eddig csak a felnőtt sebészetben voltak elérhetők. 

A műszeradományunk részét képezi továbbá a sebészeti műtőben a csúcstechnológiás, nagyfelbontású, centrális kamerával felszerelt új műtőlámpa, mellyel egy három évtizede üzemelő, elavult világítóberendezést cseréltünk le. 

Alapítványunk 17 éves működése során 2.97 milliárd forinttal segítette a hazánk gyermek-onkológiai ellátását és a rákos gyermekbetegeket!

 


 

CÉLUNK: UTOLÉRNI EURÓPÁT!!!
2016-ban folytatjuk

 Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
28 354 415