Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

Főoldal

 

A Gyermekrák Alapítvány 2014-ben Karácsonyra összesen 198,3 millió forint
támogatást adott át!!!

 


 

MEGVALÓSULT ÁLOM

 

Az ország legmodernebb gyermek-onkológiai osztályának megvalósításához

96 millió forintot adományozott most Alapítványunk

Tizenhét éve dolgozunk azon, hogy a rákos gyermekek hazánkban is nyugat-európai szinten gyógyulhassanak. Kitartó küzdelmünk most sikerrel járt. 

Komoly szakmai és médiaérdeklődés mellett adták át 2014. december 15-én a Heim Pál Gyermekkórházban a Dr. Kemény Pál onkológusról elnevezett Gyermek Onko-Haematológiai Osztályt. Az ünnepélyes átadáson a kórház főigazgatója, Dr. Nagy Anikó elmondta, hogy a kialakítást társadalmi összefogás, négy alapítvány és számos magánszemély adománya tette lehetővé. Alapítványunk a megvalósításhoz 96 millió forint támogatást nyújtott.

Az ország legmodernebb gyermekonkológiáján 15 rákos gyermeket tudnak egyszerre kezelni. A kicsik számára barátságos, egy és kétágyas, fürdőszobás kórtermeket alakítottak ki, melyeket a mai kor követelményeinek mindenben megfelelő ágyakkal, bútorokkal és televíziókkal szereltek fel. A kezelések alatt a szülők végig a gyermekükkel maradhatnak, az éjszakát is a kórtermekben tölthetik. Otthon maradt családtagjaikkal, barátaikkal és tanáraikkal WiFi-n tarthatják majd a kapcsolatot. A technikai felszereltség mindenben a legmagasabb színvonalon került kialakításra. A gyermekközpontú osztály létrehozásához és a kórtermek berendezéséhez Alapítványunk 41.819.240 Ft támogatást nyújtott. 

Ismert előttünk, hogy a daganatos betegek kezelésének fontos eszköze a biztonságos kemoterápia. Egész Európában ritkaságnak számít az általunk megvásárolt, számítógép-vezérelt CATO® rendszer, mellyel a kemoterápiás gyógyszerkeverékek elkészítése és adagolása a legmagasabb fokú precizitással végezhető és a folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően nem fordulhat elő tévedés. A rendszer csak speciálisan a citosztatikus keverékinfúzió készítésére alkalmas helyiség-együttesben, a citolaborban üzemeltethető, ezért nemcsak a CATO® rendszer, hanem a citolabor kialakításának költségeit is átvállaltuk, összesen 54.070.800 Ft-ért. Magyarországon, a gyermekeket ellátó intézmények közül most egyedül a Heim Pál Gyermekkórház rendelkezik a rendszer működéséhez szükséges akkreditációval. 

Az új osztály és a citolabor kialakításához nyújtott 96 millió forintos támogatásunkat a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásaiból tudtuk biztosítani.

 

 


 

Az utolsó pillanatban érkezett az életmentő műszer

 

Tovább folytatódik Alapítványuk karácsonyi adománysorozata. 2014. december 19-én a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában három műszert adtunk át, melyek megvásárlását a kórház főigazgatója kérte. 

 

Az ünnepi hangulatú rendezvényen Dr. Velkey György meghatottan mondott köszönetet az értékes ajándékokért. Elmondta, hogy az elavult, életmentő és súlyos gyermekbetegeket ellátó műszerparkot önerőből nem tudták megújítani, pedig nagy szükség van a modern és megbízható készülékekre, ezért fordultak segítségkéréssel Alapítványunkhoz. 

 

A daganatos betegségek diagnosztizálásában és a tumoros betegek intenzív kezeléséhez szükséges lélegeztetőgépet és altatógépet, valamint a hordozható ultrahang készüléket Alapítványunk 34.6 millió forintért vásárolta meg. 

Az Anaesteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályra kerül a legújabb technikát képviselő lélegeztető gép, valamint az altatógép. Mindkét készülék alkalmas újszülöttek, gyermekek és fiatal felnőttek ellátására.

A kis méretű, hordozható, laptop formátumú ultrahang gép akkumulátorról is működtethető, segítségével a gyermekek ágya mellett is elvégezhetők a szükséges vizsgálatok. Alapítványunk megvásárolta a legkisebbek intenzív ellátásához szükséges vizsgálófejeket is.

 

A főigazgató hozzátette, hogy az ünnepélyes átadást követően az új gépeket rögtön munkába is állítják, mivel jelenleg hét gyermek szorul lélegeztetésre, a kórház azonban csak hat, elavult készülékkel rendelkezik, így az adomány a lehető legjobbkor érkezett. 

 

A nagy értékű műszeradományt a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásaiból tudtuk biztosítani. A gyermekkórház műszerparkjának fejlesztését Alapítványunk már korábban is támogatta, mostanáig összesen 89.8 millió forint értékben. 


 

30 éves technikát váltott fel a
Gyermekrák Alapítvány adománya

 

A Gyermekrák Alapítvány támogatásával új terápiás lehetőségekkel bővül a gyermekek ellátása a GYEK Gyermeksebészeti Osztályán. A kimagasló értékű műszeradományt Balogh István, Alapítványunk elnöke, ünnepélyes keretek között adta át tegnap. Az ajándékot nagy örömmel fogadta Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos és prof. Dr. Barkai László intézetvezető főorvos. A rendezvényen jelen volt Dr. Réti Gyula osztályvezető főorvos, Dr. Papp János főorvos és Dr. Tóth László igazgatói szaktanácsadó is. 


Dr. Tóth László, igazgatói szaktanácsadó; Prof. Dr. Barkai László, intézetvezető főorvos; Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke, Dr. Csiba Gábor, főigazgató főorvos

A sajtótájékoztatón Alapítványunk elnöke hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a régió rákos gyermekeinek ellátására, a kórháznak eddig összesen 172 millió forint értékben biztosítottunk adományokat. 

A műszerpark fejlesztéséhez most kért és átadott eszközöket a gyermekek sebészeti ellátásánál használják. 

Dr. Réti Gyula elmondta, hogy a laparoszkópos eszközök a kis betegek műtéti terhelését jelentős mértékben csökkentik, hiszen a hosszú, hasfali metszésekkel járó, feltárásos műtétek helyett a beavatkozások néhány, mindössze pár milliméter hosszúságú seben keresztül elvégezhetők.

Az új endoszkópos torony és endoszkópos műszerek a jelenleg elérhető legkorszerűbb technikát képviselik. A műtéti területen a daganatos és az ép szövetek igen pontos elkülönítését teszi lehetővé, ezáltal a műtéti beavatkozások sokkal pontosabban végezhetők el. Megvásároltuk a legkisebb méretű endoszkópos eszközöket is, melyekkel az újszülöttek és a kis csecsemők műtétjei is elvégezhetők, hasi feltárások nélkül.


Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke átadja Dr. Réti Gyula osztályvezető főorvosnak a legkorszerűbb technikát képviselő endoszkópos tornyot

 

Dr. Csiba Gábor hozzátette, hogy az új eszközökkel most már a gyermeksebészeten is elérhetővé válnak azok a műtéti eljárások, amelyek eddig csak a felnőtt sebészetben voltak elérhetők. 

A műszeradományunk részét képezi továbbá a sebészeti műtőben a csúcstechnológiás, nagyfelbontású, centrális kamerával felszerelt új műtőlámpa, mellyel egy három évtizede üzemelő, elavult világítóberendezést cseréltünk le. 

Alapítványunk 17 éves működése során 2.97 milliárd forinttal segítette a hazánk gyermek-onkológiai ellátását és a rákos gyermekbetegeket!

 


 

CÉLUNK: UTOLÉRNI EURÓPÁT!!!
2015-ben folytatjuk

 


Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42A Fővárosi Ítélőtábla helyreigazításra kötelezte az mno.hu hírportált

 

A 2013. december 18-án megjelent „Védjegy az átlátható adományozásért” című cikkükkel kapcsolatban:

_______________________________________________________________________________________________________

 

A 2013. december 20-án megjelent „Bajnai semmiért sem vállalja a felelősséget” című cikkükkel kapcsolatban:

 


HELYREIGAZÍTÁSRA KÖTELEZTÉK A TV2-T!

 

 

 

A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ÉS A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA HELYREIGAZÍTÁSRA KÖTELEZTE A TOVÁBBI MÉDIUMOKAT:
 
A helyreigazítási ítéletek az alábbi piros linkekre kattintva olvashatók:

 

HÍR24.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
MNO.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
BLIKK.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT 
 
INDEX.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT 
 
444.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
MAGYARHIRLAP.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
HÍR TELEVÍZIÓT
 
TV2 TELEVÍZIÓT
 
RTL KLUB TELEVÍZIÓT
 
BLIKK NAPILAPOT
 
MAGYAR NEMZET POLGÁRI NAPILAPOT
 
MAGYAR HÍRLAP NAPILAPOT

 

AZ ALÁBBI MÉDIUMOK PEREN KÍVÜL TETTEK ELEGET HELYREIGAZÍTÁSI KÉRELMÜNKNEK:

 

VILÁGGAZDASÁG ONLINE
 
ALFAHÍR.HU
 
MAGYAR HÍRLAP
 
PÉCSMA.HU
 
HÍR24.HU
 
HETI VÁLASZ
 
BORS
 
INDEX.HU


 

A TV2 "Mokka" című műsorának riportja

 

 

 


JÓL GAZDÁLKODIK PÉNZÉVEL A
GYERMEKRÁK ALAPÍTVÁNY!!!

 

Tizenhét éves működése alatt Magyarországon egyedülálló nagyságrendben nyújtott és nyújt támogatást az Alapítvány. Segít a kórházaknak, segít az orvosoknak, segít a rákos beteg gyermekek és szüleinek. Milliárdokat költ azért, hogy Magyarországon jobbak legyenek a beteg gyermekek gyógyulási esélyei, legyenek gyermek onko-hematológus szakorvosok (ma még nincsenek),, ne menjenek tönkre a betegség miatt a gyermekek családtagjai és legyen mód a kórházakban lecserélni az elavult gépparkot a diagnózis korai felállításához. A XXI. század technikáját az anyagi gondokkal küszködő egészségügy képtelen megoldani. Ennek javításában is oroszlánrészt vállal a szervezet. 

2013 decembere óta célkeresztbe rakták azonban a Gyermekrák Alapítványt és annak elnökét Balogh Istvánt. Azok szeretnék őket megsemmisíteni, akik irigyek arra, hogy jól gazdálkodik a rábízott százmilliókkal és azoktól a kórházaktól kapja a támadásokat, akik irigylik, sikereiket. A komoly adósságot felhalmozó klinikák vezetői próbálják arra a szintre vinni az Alapítvány anyagi helyzetét, amellyel ők küzdenek. Hírportáloknak és újságoknak írt valótlan, az igazságot elferdítő „fröcskölődésükkel” azt szeretnék elérni, hogy megrendüljön a bizalom hazánk legsikeresebb szervezetében a Gyermekrák Alapítványban, és annak úgyszintén sikeres elnökében.

Illene végre tudomásul venni, hogy a Gyermekrák Alapítvány nem fenntartója egyetlen kórháznak sem, nem kötelezhető kórházfelújításokra, teherliftek felújítására, mert nem ezért jött létre. Az Alapítvány csak olyan műszereket vásárol, melynek működését az Egészségbiztosítási Pénztár, illetve a GYEMSZI finanszírozza. 

Szabó András professzornak és Kriván Gergely főorvosnak nem háborút kellene indítani az Alapítvány ellen, hanem bebizonyítani, hogy ugyanolyan jól bánnak a rájuk bízott pénzzel, mint ahogy azt teszi a Gyermekrák Alapítvány. 

Az Alapítvánnyal szimpatizáló és a médiában folytatott csatározáson felháborodó emberek százai bíztatnak bennünket arra, hogy peregjen le rólunk az egyértelműen irigységből fakadó támadássorozat. A mi válaszunk minden esetben az, hogy nem rettenünk meg az ellenünk indított támadásoktól. 

 


Alapítványi segítséggel költöztek albérletből saját lakásba

A két éves Leventénél ebben az évben diagnosztizáltak daganatos megbetegedést, mely a hasüregéből indult és sajnos a csontvelőre is kiterjedt. A kemoterápiás kezeléseket követően csontvelő-transzplantációra került sor. A hosszú kórházi ápolás után Levente szülei szerették volna gyermekük számára a legmegfelelőbb otthoni körülményeket biztosítani, de az albérlet, ahol eddig éltek erre alkalmatlan volt.

Segítségért fordultak Alapítványunkhoz, melyben egy kisebb családi ház megvásárlásához kértek anyagi támogatást. Levente gyógyulása érdekében egy millió forinttal járultunk hozzá a család lakásvásárlásához.

Leventének egy hete született meg a kishúga, akivel öt főre bővült a család. A támogatásunknak köszönhetően a nagy család most már új lakásba költözhetett, ahol a beteg kisfiúnak és az újszülött kislánynak is biztosított az egészséges nyugodt otthon.

Az egy hete született Lia Zoé t már az új lakásba vihetik haza a szülők.


Rákos gyermekek kívánságait teljesítette a Gyermekrák Alapítvány

Alig múlt másfél éves Lilla, mikor orvosai májdaganatot diagnosztizáltak nála. A kicsi lányra több műtét és hosszú hónapok kemoterápiás kezeléssorozata várt. Édesanyjával albérletben élnek, segítség nélkül, szűkös körülmények között. Lilla legyengült immunrendszere miatt közösségbe még nem járhat, így édesanya és kislánya a csíramentessé kialakított szobájukban töltik a kórházon kívüli napjaikat. Lilla imádja a piciknek szóló mesefilmeket, azonban televízióval nem rendelkeztek. Alapítványunk segítségével teljesülhetett Lilla legnagyobb álma: egy televízió.

 

Tilla nyolcéves, leukémiás megbetegedésből gyógyuló nagylány. Tanulásához, iskolai feladatainak megkönnyítéséhez édesapja egy laptop megvásárlását kérte Alapítványunktól. A kérést teljesítettük és bízunk benne, hogy az új készülék a jobb jegyek elérése mellett segíti Tillát a fájdalmas kórházi kezelések mielőbbi elfelejtésében is.

 

Agydaganata miatt számtalan műtéti beavatkozáson van túl Vajki. A nyolc és fél éves fiú egy okostelefont kért, amit szülei minden igyekezetük ellenére sem tudtak számára biztosítani. Édesapja ezért Alapítványunkhoz fordult segítségért. Vajki öröme határtalan volt, amikor átvette a régóta áhított, vadonatúj készüléket. Biztosak vagyunk benne, hogy az internetezésre alkalmas telefon elősegíti Vajki fejlődését, tanulmányi eredményeinek javítását. 


Alapítványunk elnöke 2014 október 15.-i napilapokkal a kezében. A fotó a Gyermekrák Alapítvány irodájában készült

Nem hagyta el az országot Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke. Az Index.hu, a 444.hu, valamint a tőlük a hírt átvevő portálok állításával ellentétben Balogh István 2014. október 15-én is dolgozott, ld. fotó a kezében az aznapi napilapokkal. 

 


Onko-Olimpia 2014 – Varsó

 

Az Onko-Olimpiai Játékok története 2007 szeptemberéig nyúlik vissza, amikor is a lengyel Beteljesült Álmok Alapítvány és az ORIMARI Alapítvány szervezésében a rákból gyógyult gyermekek számára megrendezték Varsóban az Onko-Olimpiát, melynek fővédnöke a lengyel köztársasági elnök felesége, Maria Kaczynska volt. 

Az onko-olimpia célja a rákos betegekkel szemben kialakult sztereotípiák elleni küzdelem, a kis betegek önbizalmának növelése, valamint a gyógyulást követően a gyermekek és szüleik reintegrációjának elősegítése. Jelentős médiaérdeklődés kísérte a versenyeket, melyek a gyermekeknek nemcsak jó szórakozást, hanem valódi kihívást is jelentettek. A sikerek látva a szervezők úgy döntöttek, hogy a sportversenyeket a következő évben is, majd azt követően kétévente megrendezik és a résztvevők körét is jelentősen kiterjesztik. Az onko-olimpiáknak hagyományosan a lengyel főváros, Varsó ad otthont. A II., III., IV. és az V. Onko-Olimpiára már a magyar gyermekek is kaptak meghívót.

17 éves karitatív tevékenységünk során mindvégig figyelmet fordítottunk a rákos gyermekek lelki egészségének visszaállítására, illetve megőrzésére. Tudjuk, hogy a teljes felépüléshez pozitív élményeket nyújtó programokra is szükség van, melyek hosszabb-rövidebb időre elfelejtethetik azt a sok fájdalmat és megpróbáltatást, amin a gyermekek keresztülmennek a kezelések során. A kis betegek felépüléséhez és önbecsülésük javításához kiemelt jelentőségű és elengedhetetlen a rendszeres fizikai aktivitás, a sport. Egy-egy versenyen való részvétel és az elért sikerek pedig egyenes utat nyithatnak a teljes élet felé. 

Az olimpiai csapat összeállítása, a gyermekek utaztatása nagyon komoly előmunkálatokra kötelezte a Alapítványunkat, hiszen célunk már a benevezéskor is az volt, hogy az V. Onko-Olimpiáról is Magyarország csapata hozza el a legtöbb érmet, ehhez igyekeztünk a kis csapatnak minden segítséget megadni. A sportnapon már összekovácsolódott versenyzőink számára az egy csapatba tartozás jeléül címerrel és Hungary felirattal ellátott formaruhát biztosítottunk. 

A 2014-es játékokon, erős nemzetközi mezőnyben összesen 270 versenyző mérhette össze erejét, kitartását. A 6 és 18 év közötti, rákból gyógyult gyermekek négy korcsoportban, atlétika (60m és 100m síkfutás, távolugrás, súlylökés, labdadobás), asztalitenisz (egyéni és páros), úszás (25 és 50 m mell, hát és gyorsúszás) és labdarúgás sportágakban indulhattak. A versenyeket az előzetes terveknek megfelelően a varsói Testnevelési Akadémia sportlétesítményeiben rendezték meg. 

A megnyitó ünnepségen az olimpiai fáklyát Malgorzata Foremniak lengyel színésznő vitte, majd a magyar csapat legfiatalabb versenyzőjét, Balla Gergőt érte a megtiszteltetés, hogy a színésznővel közösen gyújtsa meg az olimpiai lángot. Az eseményen a részt vevő országok varsói nagykövetségei is képviseltették magukat. 

Az V. Onko-Olimpián elsöprő magyar siker született. A magyar csapat résztvevői az előző évek eredményeit felülmúlva, összesen 20 érmet: 14 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek.

 

Aranyérmeseink:

    -Balla Gergő, 9 éves, 25 m hátúszás

    -Csonka Levente, 17 éves, asztalitenisz egyéni és páros

    -Evans Michelle, 16 éves, 25 m mellúszás és 25 m hátúszás

    -Fodor Norbert, 18 éves, páros asztalitenisz

    -Galambos Kinga, 19 éves, 50 m gyorsúszás, 50 m mellúszás és 50 m hátúszás

    -Kiss Milán, 13 éves, 25 m hátúszás

    -Sipos Péter, 18 éves, 25 m gyorsúszás

    -Wolf Ede Márkó, 16 éves, 50m gyorsúszás és 50 m hátúszás

 

Labdarúgó csapat:

    -Balla Gergő, 9 éves

    -Csonka Levente, 17 éves

    -Dombovári Dorina, 12 éves

    -Fodor Norbert, 18 éves

    -Pap Róbert, 12 éves

    -Sipos Péter, 18 éves – a legjobb játékosnak járó különdíjat is átvehette

    -Szabó Roland, 16 éves

    -Wolf Ede Márkó, 16 éves


Ezüstérmeseink:

    -Pap Róbert, 12 éves, labdadobás és távolugrás

    -Sipos Péter, 18 éves, 25 m hátúszás

 

Bronzérmeseink:

    -Evans Michelle, 16 éves, 50 m gyorsúszás

    -Pap Róbert, 12 éves, 60 m futás

    -Pohl Nándor, 17 éves, 50 m mellúszás

 

A záróünnepségen a rendezők külön kiemelték a magyar csapat szervezettségét és elért kiemelkedő eredményeit. Mindannyian büszkék lehetünk a magyar csapatra, melyben a gyermekek egyként örültek saját és csapattársaik sikerének. Ezek a gyermekek duplán győztek: legyőzték a leghalálosabb betegséget és fantasztikus sikereket értek el a nemzetközi sportversenyeken. Elismerésre méltóan képviselték hazánkat.

Fiatal sportolóinktól a betegséggel most küzdő sorstársaik erőt meríthetnek gyógyulásukhoz. Legfontosabb üzenetük, hogy a küzdelmet nem szabad feladni, lehet győzni a gyilkos kór felett. A betegségben szenvedők ettől reményt kaptak, a karitatív célokat támogatók pedig megbizonyosodhattak arról, hogy adományaik jó helyre kerültek, a civil szféra ismét rászolgált a bizalomra. 

Az egész ország büszke lehet ezekre a rákból gyógyult gyermekekre, akik az elért eredményeikkel is szeretnének betegtársaiknak hitet adni, hogy a küzdelmet nem szabad feladni, lehet győzni a gyilkos kór felett! Ők tizenhárman kiemelkedő küzdeni tudásukkal, győzni akarásukkal már megmutatták a világnak, hogy mi magyarok tudunk nyerni, csak akarnunk kell.


Elsöprő magyar siker a varsói Onko-Olimpián

Holnap ( aug. 24-én)12.45-kor érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre a győzteseket szállító repülőgép Varsóból.
14 arany, 3 ezüst és 3 bronz érem fog csillogni a versenyzők nyakában.


Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
2014.12.19.
Eddigi látogatók száma:
23 072 880