Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

Főoldal

HELYREIGAZÍTÁSRA KÖTELEZTÉK A TV2-T!

 

 

 

A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ÉS A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA HELYREIGAZÍTÁSRA KÖTELEZTE A TOVÁBBI MÉDIUMOKAT:
 
A helyreigazítási ítéletek az alábbi piros linkekre kattintva olvashatók:

 

HÍR24.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
MNO.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
BLIKK.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT 
 
INDEX.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT 
 
444.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
MAGYARHIRLAP.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
HÍR TELEVÍZIÓT
 
TV2 TELEVÍZIÓT
 
RTL KLUB TELEVÍZIÓT
 
BLIKK NAPILAPOT
 
MAGYAR NEMZET POLGÁRI NAPILAPOT
 
MAGYAR HÍRLAP NAPILAPOT

 

AZ ALÁBBI MÉDIUMOK PEREN KÍVÜL TETTEK ELEGET HELYREIGAZÍTÁSI KÉRELMÜNKNEK:

 

VILÁGGAZDASÁG ONLINE
 
ALFAHÍR.HU
 
MAGYAR HÍRLAP
 
PÉCSMA.HU
 
HÍR24.HU
 
HETI VÁLASZ
 
BORS
 
INDEX.HU


 

A TV2 "Mokka" című műsorának riportja

 

 

 


JÓL GAZDÁLKODIK PÉNZÉVEL A
GYERMEKRÁK ALAPÍTVÁNY!!!

 

Tizenhét éves működése alatt Magyarországon egyedülálló nagyságrendben nyújtott és nyújt támogatást az Alapítvány. Segít a kórházaknak, segít az orvosoknak, segít a rákos beteg gyermekek és szüleinek. Milliárdokat költ azért, hogy Magyarországon jobbak legyenek a beteg gyermekek gyógyulási esélyei, legyenek gyermek onko-hematológus szakorvosok (ma még nincsenek),, ne menjenek tönkre a betegség miatt a gyermekek családtagjai és legyen mód a kórházakban lecserélni az elavult gépparkot a diagnózis korai felállításához. A XXI. század technikáját az anyagi gondokkal küszködő egészségügy képtelen megoldani. Ennek javításában is oroszlánrészt vállal a szervezet. 

2013 decembere óta célkeresztbe rakták azonban a Gyermekrák Alapítványt és annak elnökét Balogh Istvánt. Azok szeretnék őket megsemmisíteni, akik irigyek arra, hogy jól gazdálkodik a rábízott százmilliókkal és azoktól a kórházaktól kapja a támadásokat, akik irigylik, sikereiket. A komoly adósságot felhalmozó klinikák vezetői próbálják arra a szintre vinni az Alapítvány anyagi helyzetét, amellyel ők küzdenek. Hírportáloknak és újságoknak írt valótlan, az igazságot elferdítő „fröcskölődésükkel” azt szeretnék elérni, hogy megrendüljön a bizalom hazánk legsikeresebb szervezetében a Gyermekrák Alapítványban, és annak úgyszintén sikeres elnökében.

Illene végre tudomásul venni, hogy a Gyermekrák Alapítvány nem fenntartója egyetlen kórháznak sem, nem kötelezhető kórházfelújításokra, teherliftek felújítására, mert nem ezért jött létre. Az Alapítvány csak olyan műszereket vásárol, melynek működését az Egészségbiztosítási Pénztár, illetve a GYEMSZI finanszírozza. 

Szabó András professzornak és Kriván Gergely főorvosnak nem háborút kellene indítani az Alapítvány ellen, hanem bebizonyítani, hogy ugyanolyan jól bánnak a rájuk bízott pénzzel, mint ahogy azt teszi a Gyermekrák Alapítvány. 

Az Alapítvánnyal szimpatizáló és a médiában folytatott csatározáson felháborodó emberek százai bíztatnak bennünket arra, hogy peregjen le rólunk az egyértelműen irigységből fakadó támadássorozat. A mi válaszunk minden esetben az, hogy nem rettenünk meg az ellenünk indított támadásoktól. 

 


Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42


Alapítványi segítséggel költöztek albérletből saját lakásba

A két éves Leventénél ebben az évben diagnosztizáltak daganatos megbetegedést, mely a hasüregéből indult és sajnos a csontvelőre is kiterjedt. A kemoterápiás kezeléseket követően csontvelő-transzplantációra került sor. A hosszú kórházi ápolás után Levente szülei szerették volna gyermekük számára a legmegfelelőbb otthoni körülményeket biztosítani, de az albérlet, ahol eddig éltek erre alkalmatlan volt.

Segítségért fordultak Alapítványunkhoz, melyben egy kisebb családi ház megvásárlásához kértek anyagi támogatást. Levente gyógyulása érdekében egy millió forinttal járultunk hozzá a család lakásvásárlásához.

Leventének egy hete született meg a kishúga, akivel öt főre bővült a család. A támogatásunknak köszönhetően a nagy család most már új lakásba költözhetett, ahol a beteg kisfiúnak és az újszülött kislánynak is biztosított az egészséges nyugodt otthon.

Az egy hete született Lia Zoé t már az új lakásba vihetik haza a szülők.


Rákos gyermekek kívánságait teljesítette a Gyermekrák Alapítvány

Alig múlt másfél éves Lilla, mikor orvosai májdaganatot diagnosztizáltak nála. A kicsi lányra több műtét és hosszú hónapok kemoterápiás kezeléssorozata várt. Édesanyjával albérletben élnek, segítség nélkül, szűkös körülmények között. Lilla legyengült immunrendszere miatt közösségbe még nem járhat, így édesanya és kislánya a csíramentessé kialakított szobájukban töltik a kórházon kívüli napjaikat. Lilla imádja a piciknek szóló mesefilmeket, azonban televízióval nem rendelkeztek. Alapítványunk segítségével teljesülhetett Lilla legnagyobb álma: egy televízió.

 

Tilla nyolcéves, leukémiás megbetegedésből gyógyuló nagylány. Tanulásához, iskolai feladatainak megkönnyítéséhez édesapja egy laptop megvásárlását kérte Alapítványunktól. A kérést teljesítettük és bízunk benne, hogy az új készülék a jobb jegyek elérése mellett segíti Tillát a fájdalmas kórházi kezelések mielőbbi elfelejtésében is.

 

Agydaganata miatt számtalan műtéti beavatkozáson van túl Vajki. A nyolc és fél éves fiú egy okostelefont kért, amit szülei minden igyekezetük ellenére sem tudtak számára biztosítani. Édesapja ezért Alapítványunkhoz fordult segítségért. Vajki öröme határtalan volt, amikor átvette a régóta áhított, vadonatúj készüléket. Biztosak vagyunk benne, hogy az internetezésre alkalmas telefon elősegíti Vajki fejlődését, tanulmányi eredményeinek javítását. 


Alapítványunk elnöke 2014 október 15.-i napilapokkal a kezében. A fotó a Gyermekrák Alapítvány irodájában készült

Nem hagyta el az országot Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke. Az Index.hu, a 444.hu, valamint a tőlük a hírt átvevő portálok állításával ellentétben Balogh István 2014. október 15-én is dolgozott, ld. fotó a kezében az aznapi napilapokkal. 

 


Onko-Olimpia 2014 – Varsó

 

Az Onko-Olimpiai Játékok története 2007 szeptemberéig nyúlik vissza, amikor is a lengyel Beteljesült Álmok Alapítvány és az ORIMARI Alapítvány szervezésében a rákból gyógyult gyermekek számára megrendezték Varsóban az Onko-Olimpiát, melynek fővédnöke a lengyel köztársasági elnök felesége, Maria Kaczynska volt. 

Az onko-olimpia célja a rákos betegekkel szemben kialakult sztereotípiák elleni küzdelem, a kis betegek önbizalmának növelése, valamint a gyógyulást követően a gyermekek és szüleik reintegrációjának elősegítése. Jelentős médiaérdeklődés kísérte a versenyeket, melyek a gyermekeknek nemcsak jó szórakozást, hanem valódi kihívást is jelentettek. A sikerek látva a szervezők úgy döntöttek, hogy a sportversenyeket a következő évben is, majd azt követően kétévente megrendezik és a résztvevők körét is jelentősen kiterjesztik. Az onko-olimpiáknak hagyományosan a lengyel főváros, Varsó ad otthont. A II., III., IV. és az V. Onko-Olimpiára már a magyar gyermekek is kaptak meghívót.

17 éves karitatív tevékenységünk során mindvégig figyelmet fordítottunk a rákos gyermekek lelki egészségének visszaállítására, illetve megőrzésére. Tudjuk, hogy a teljes felépüléshez pozitív élményeket nyújtó programokra is szükség van, melyek hosszabb-rövidebb időre elfelejtethetik azt a sok fájdalmat és megpróbáltatást, amin a gyermekek keresztülmennek a kezelések során. A kis betegek felépüléséhez és önbecsülésük javításához kiemelt jelentőségű és elengedhetetlen a rendszeres fizikai aktivitás, a sport. Egy-egy versenyen való részvétel és az elért sikerek pedig egyenes utat nyithatnak a teljes élet felé. 

Az olimpiai csapat összeállítása, a gyermekek utaztatása nagyon komoly előmunkálatokra kötelezte a Alapítványunkat, hiszen célunk már a benevezéskor is az volt, hogy az V. Onko-Olimpiáról is Magyarország csapata hozza el a legtöbb érmet, ehhez igyekeztünk a kis csapatnak minden segítséget megadni. A sportnapon már összekovácsolódott versenyzőink számára az egy csapatba tartozás jeléül címerrel és Hungary felirattal ellátott formaruhát biztosítottunk. 

A 2014-es játékokon, erős nemzetközi mezőnyben összesen 270 versenyző mérhette össze erejét, kitartását. A 6 és 18 év közötti, rákból gyógyult gyermekek négy korcsoportban, atlétika (60m és 100m síkfutás, távolugrás, súlylökés, labdadobás), asztalitenisz (egyéni és páros), úszás (25 és 50 m mell, hát és gyorsúszás) és labdarúgás sportágakban indulhattak. A versenyeket az előzetes terveknek megfelelően a varsói Testnevelési Akadémia sportlétesítményeiben rendezték meg. 

A megnyitó ünnepségen az olimpiai fáklyát Malgorzata Foremniak lengyel színésznő vitte, majd a magyar csapat legfiatalabb versenyzőjét, Balla Gergőt érte a megtiszteltetés, hogy a színésznővel közösen gyújtsa meg az olimpiai lángot. Az eseményen a részt vevő országok varsói nagykövetségei is képviseltették magukat. 

Az V. Onko-Olimpián elsöprő magyar siker született. A magyar csapat résztvevői az előző évek eredményeit felülmúlva, összesen 20 érmet: 14 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek.

 

Aranyérmeseink:

    -Balla Gergő, 9 éves, 25 m hátúszás

    -Csonka Levente, 17 éves, asztalitenisz egyéni és páros

    -Evans Michelle, 16 éves, 25 m mellúszás és 25 m hátúszás

    -Fodor Norbert, 18 éves, páros asztalitenisz

    -Galambos Kinga, 19 éves, 50 m gyorsúszás, 50 m mellúszás és 50 m hátúszás

    -Kiss Milán, 13 éves, 25 m hátúszás

    -Sipos Péter, 18 éves, 25 m gyorsúszás

    -Wolf Ede Márkó, 16 éves, 50m gyorsúszás és 50 m hátúszás

 

Labdarúgó csapat:

    -Balla Gergő, 9 éves

    -Csonka Levente, 17 éves

    -Dombovári Dorina, 12 éves

    -Fodor Norbert, 18 éves

    -Pap Róbert, 12 éves

    -Sipos Péter, 18 éves – a legjobb játékosnak járó különdíjat is átvehette

    -Szabó Roland, 16 éves

    -Wolf Ede Márkó, 16 éves


Ezüstérmeseink:

    -Pap Róbert, 12 éves, labdadobás és távolugrás

    -Sipos Péter, 18 éves, 25 m hátúszás

 

Bronzérmeseink:

    -Evans Michelle, 16 éves, 50 m gyorsúszás

    -Pap Róbert, 12 éves, 60 m futás

    -Pohl Nándor, 17 éves, 50 m mellúszás

 

A záróünnepségen a rendezők külön kiemelték a magyar csapat szervezettségét és elért kiemelkedő eredményeit. Mindannyian büszkék lehetünk a magyar csapatra, melyben a gyermekek egyként örültek saját és csapattársaik sikerének. Ezek a gyermekek duplán győztek: legyőzték a leghalálosabb betegséget és fantasztikus sikereket értek el a nemzetközi sportversenyeken. Elismerésre méltóan képviselték hazánkat.

Fiatal sportolóinktól a betegséggel most küzdő sorstársaik erőt meríthetnek gyógyulásukhoz. Legfontosabb üzenetük, hogy a küzdelmet nem szabad feladni, lehet győzni a gyilkos kór felett. A betegségben szenvedők ettől reményt kaptak, a karitatív célokat támogatók pedig megbizonyosodhattak arról, hogy adományaik jó helyre kerültek, a civil szféra ismét rászolgált a bizalomra. 

Az egész ország büszke lehet ezekre a rákból gyógyult gyermekekre, akik az elért eredményeikkel is szeretnének betegtársaiknak hitet adni, hogy a küzdelmet nem szabad feladni, lehet győzni a gyilkos kór felett! Ők tizenhárman kiemelkedő küzdeni tudásukkal, győzni akarásukkal már megmutatták a világnak, hogy mi magyarok tudunk nyerni, csak akarnunk kell.


Elsöprő magyar siker a varsói Onko-Olimpián

Holnap ( aug. 24-én)12.45-kor érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre a győzteseket szállító repülőgép Varsóból.
14 arany, 3 ezüst és 3 bronz érem fog csillogni a versenyzők nyakában.

Hatalmas sikerek a Varsóban megrendezett Onko Olimpia első napján

A Varsóban megrendezett V. Onko-Olimpián már az első versenynapon 11-szer szólt a magyar himnusz, ugyanis a Gyermekrák Alapítvány által vezetett csapat versenyzői 11 arany, 1 ezüst és 2 bronz érmet szereztek az igen erős nemzetközi mezőnyben. Holnap újabb érmekért folytatódnak a versenyek.

 Megnyitották a 2014-es Onko Olimpiát!

 

Nemsokkal ezelőtt zajlott a 2014-es Onko Olimpia hivatalos megnyitója. Az olimpiai lángot, a Magyar csapat legfiatalabb tagja, Gergő gyújthatta meg.

A képet Magyarország Varsói Nagykövetségétől kaptuk.

 

 

 

Indulás az Onko Olimpiára Varsóba a Liszt Ferenc repülőtérről

 

A rákból gyógyuló gyermekek számára ötödik alkalommal rendezik meg Varsóban az Onko-Olimpiát. Augusztus 22-től, erős nemzetközi mezőnyben, 12 ország 270 versenyzője áll rajthoz. Hazánkat a Gyermekrák Alapítvány által összeállított és felkészített gyermekek képviselik. A korábbi versenyeken éremösszesítésben Magyarország végzett az élen, a legutóbbi olimpián, 2012-ben 11 aranyéremmel tért haza a magyar csapat.

 

A versenyzők

 

A csapat a kísérőkkel


Az index.hu helyreigazítást közölt, korábbi megtévesztő cikkével kapcsolatban

Helyesbítés

INDEX

2014. 07. 27. 17:27

A „Floridában is van háza a gyermekrákos Baloghnak” című, a portálunkon 2014. március 19. napján megjelent cikkünkben szerepelő „Gyermekrák-Balogh ingatlanbirodalom” megfogalmazással azt a hamis látszatot keltettük, hogy Balogh István az ingatlanait a Gyermekrák Alapítvány bevételeiből szerezte. A valóság ezzel szemben az, hogy Balogh István igazolt, törvényes forrásokból szerezte az ingatlanait, beleértve a floridai lakást is. Mind a Gyermekrák Alapítvány, mind Balogh István saját külön vagyonnal rendelkezik, melyek között semmilyen átfedés vagy összekapcsolódás nincs. Balogh István az Amerikai Egyesület Államokban működő Children Cancer Foundation Inc.-vel való kapcsolatát nem tagadta, azt a nyilvánosság elé tárta.”


Csenge családja is Veszprémben nyaralhatott

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Alapítvány!

 

 

Nagyon nagy hálával köszönjük a lehetőséget, hogy egy csodálatos hetet tölthettünk el - együtt az egész család - az alapítvány veszprémi vendégházában!!!

Az időjárás kicsit szeszélyes volt, de ez egyáltalán nem szegte kedvünket, hogy felejthetetlen élményeket szerezzünk magunknak és a gyerekeknek. Csodás volt a vendégház, tényleg minden igényt kielégítően felszerelt, kényelmesek az ágyak, csodás a kert, ahol Csenge a testvéreivel futkározhatott, játszhattak önfeledten!!

A balatonnál is voltunk és a 21 fokos víz ellenére még fürödtünk is egy nagyot!!! Az állatkertet is nagyon élvezték a lányok, és a történelmi óvárosi részt!!!

 

Még egyszer nagyon köszönjük!!!!!!!!!!!!!

 

Sz. Péter, Kriszti, Csenge, Boróka és Emma


Attila családja is Veszprémben nyaralt

Tisztelt Gyermekràk Alapìtvány!

 

Köszönetet szeretnénk mondani,hogy élhettünk az Önök által felajánlott lehetőséggel,ès egy gondtalan hetet tölthettünk a veszprémi vendégházukban.

Nagy álmunk volt,hogy pár napot a Balatonnál tölthessünk!

A gyerekek és persze mi is nagyon jòl éreztük magunkat a csodaszép házban,ahol ragyogò tisztaság fogadott és minden a mi érkezésünkre volt előkészìtve.

Vidàm játékok helyszìne volt a hatalmas gondozott kert és a teraszon elköltött reggeliket még most is emlegetjük!

Rengeteg élményben volt részünk kezdve a veszprémi várral,a  Balatonnal,a tihanyi kirándulással és persze a régi tervvel,hogy eljutunk Bakonybélbe a Csillagdába!

 

Csodaszèp egy hét volt,amiért nagyon hálásak vagyunk!Régòta kìsérnek minket a nem mindig könnyű ùton,de számunkra is hihetetlen,hogy a Jòisten segedelmével,jövő márciusban letelik az a bizonyos 5 év és hivatalosan is gyògyult lesz Atikánk!Eltelik 7 év,hogy segìségünkre voltak!!!

Mindent köszönünk!Sok erőt,kitartást és persze hitet kìvánunk Önöknek a további munkához,és hogy minèl több csalàd segìtségére tudjanak lenni!!

 

Üdvözlettel és szeretettel:V. Attila és családja

 


Gondtalan pihenést biztosítottunk Dominiknak

Dominik úgy ünnepelte a 3. születésnapját, ahogy kevés gyermeknek van rá lehetősége. Amitől mégis szomorú volt ez az ünnep, lehet, hogy ez volt az utolsó szülinapja, amit a családjával együtt ünnepelhetett? 

szerk: Mi bízunk a gyógyulásban, reméljük, hogy a szeretet és az összefogás legyőzi a betegséget.

Az orvosok egy évvel ezelőtt agydaganatot diagnosztizálták, mely a kezelések ellenére idén tavasszal kiújult, és ezúttal már nem tudtak segíteni. A szülőket felkészítették a legrosszabbra, amire persze soha nem lehet felkészülni. A család elhatározta, hogy kerüljön bármibe is, ők megpróbálják gyermeküknek a hátralévő életében a lehető legtöbb élményt, szeretet és gondoskodást nyújtani, és Dominik minden kívánságát teljesíteni.

Az emberek jóindulatának és együttérzésének köszönhetően, sokan hozzájárultak, hogy Dominik bakancslistája megvalósuljon, és ez a picike ember elfelejtse szörnyű betegségét, és a pozitív élmények, valamint a sok-sok szeretet hatására erősebbé váljon.

Neves sztárok, ismerősök, cégek, alapítványok, és ismeretlenek is úgy érezték, tenniük kell valamit, hogy Dominik vágyai valóra váljanak.

Alapítványunk 2013 szeptembere óta rendszeres anyagi támogatás nyújt Dominiknak, és térítésmentesen biztosítjuk számára az immunrendszere felépítéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat, táplálék-kiegészítőket. Amikor értesültünk a szomorú hírről, és Dominik bakancslistájáról mi is megkérdeztük, hogy miben segíthetünk? A szülők egy családi nyaralásra szerették volna elvinni gyermekeiket, ezért felajánlottuk, hogy soron kívül 10 napig a Gyermekrák Alapítvány Veszprémben lévő vendégházában pihenhetnek.
A nagy szülinapi ünnepség után elutaztak a vendégházba, mely csak néhány kilométerre található a Balatontól, és a kellemes, nyugodt környezetben, minden igényt kielégítő körülmények között pihenhetett együtt a négy tagú család.
A sok új élménynek és szeretetnek köszönhetően Dominik jól van, és mindannyian abban reménykedünk, hogy ezt az állapotot fogja mutatni a szeptemberben soron következő MRI vizsgálat is!

 

 Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
2014.11.12.
Eddigi látogatók száma:
23 030 464