Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

Főoldal

Attila levele

Tisztelt Gyermekrák Alapítvány!

Lezajlott a nagy esemény, vége az utazásnak, az izgalmaknak. Újra belecsöppentem a munka, egyetem világába, a „szürke” hétköznapokba.

Köszönőlevelem, már itthonról fogalmazom, új élményekkel, sportsikerekkel telve. Az utazás gyökeresen megváltoztatta az életemet.

A föld egy másik szegletére jutottam el, amely rendkívüli élménnyel szolgált számomra. Új embereket ismertem meg a Magyar Szervátültetett Szövetség delegáltjaként. Olyan embereket, akik a gyógyulás örömében részesülhettek, és másképp látják a világot, mint az egészséges emberek. Új emberek, új kultúra, új élmények.A verseny előtt alkalmunk volt városnézésre, így ízelítőt kaptunk az ország nevezetességeiből is.

Aztán jöttek a versenyek. A magyarok 87 érmet szereztek, 41 arany, 23 ezüst és 23 bronzérmet. Büszkeséggel töltött el, hogy ehhez az eredményhez én is hozzátettem a részemet. Asztaliteniszben indultam, egyéni, páros, és vegyes páros számokban. Az „újra egészséges” emberek nemzetközi megmérettetésén ez volt a második lehetőségem, hiszen először 2012-ben Varsóban az Onco Olimpián sikerült egyéniben aranyérmet szerezni, a Gyermekrák Alapítvány csapatának tagjaként.

2015-ben csontvelő transzplantáltként indulhattam el a XX. World Transplant Games rendezvényen. A transzplantált világjátékok a szervátültetett emberek legrangosabb nemzetközi versenye. Ezen a rendezvényen sikerült egyéni bronzérmet, illetve páros, és vegyes páros aranyérmet szerezni. Nagyszerű érzés volt a dobogóra lépni, és a Magyar csapat tagjaként, a Gyermekrák Alapyítvány szponzoráltjaként bezsebelni két világbajnoki címet.

Ezúton is szeretném kifejezni hálámat, illetve tiszteletemet az Alapítvány munkáját illetően. Boldog vagyok, mert az érmekkel sikerült megmutatni mindenkinek, hogy érdemes volt beválogatni a csapatba. Egyúttal ezzel az eredménnyel szeretnék köszönetet mondani orvosaimnak, és mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a gyógyulásomhoz, az utazásomhoz.

A betegséggel küzdőknek ez a levél adjon erőt a kezelések végéig, a gyógyuláshoz, a gyógyult állapot fenntartásához, és motivációt az aktív sportoláshoz.

A Gyermekrák Alapítványnak pedig köszönöm a számomra nyújtott támogatást, és kérem Önöket, hogy továbbra is odaadással folytassák fáradalmas munkájukat, ezzel elősegítve a gyermekek gyógyulását, ösztönözve őket az aktív sportolásra, segítni újra beilleszkedni az egészségesek sorába, és ezzel is elősegítve a magyarországi rákbetegség ügyét.

Tisztelettel, és köszönettel: T. Attila


Alapítványunk ötvenmilliós adománya a BAZ Megyei Kórház Gyermeksebészeti Osztályának

A miskolci megyei kórház főigazgatója a gyermeksebészeti műtőben 40 éve használt és már elavult műtőasztal cseréjéhez kérte Alapítványunk segítségét.

Az ország legnagyobb ágyszámú Gyermeksebészeti Osztályán végzik el az Észak-magyarországi Régióban megbetegedett rákos gyermekek daganateltávolító műtétjeit, de tevékenységi körük lefedi a teljes gyermeksebészeti palettát. Az egészségügy jelenlegi alulfinanszírozottsága és a kórház gazdasági helyzete nem tette lehetővé a nagy értékű műtőasztal beszerzését. 

Alapítványunk megvásárolta és 2015. június 15-én átadta a legmodernebb technikát képviselő multi-funkciós műtőasztalt, melynek digitálisan állítható minden pozíciója. A műtőasztal tartozékai lehetővé teszik bármely testtájon a különböző műtétek biztonságos és korszerű körülmények közötti elvégzését. 

A régió rákos gyermekeinek ellátásának javítása érdekében Alapítványunk mostanáig összesen 222 millió forint értékben adományozott korszerű műszereket a kórháznak.

A jelentős összegű fejlesztéseket a személyi jövedelemadó 1%-áról rendelkezők felajánlásai tették lehetővé.EGYEDÜLÁLLÓ SEGÍTSÉG

 

 

 AZ INDEX.HU VALÓTLANUL ÁLLÍTOTTA...

Helyreigazítás

index.hu 2015.05.13.

 

2014 októberében arról írtunk, hogy Balogh Istvánt, a Gyermekrák Alapítvány elnökét a Liszt Ferenc repülőtéren látták becsekkolni egy londoni járatra, és a poggyászcímke szerint Miami volt az úticélja.

A cikk Menekül az országból a Gyermekrák Alapítvány elnöke? címmel jelent meg, és a vélt utazásról a Balogh ellen nem sokkal korábban indult, azóta megszüntetett büntetőeljárással összefüggésben számolt be.

Mostanra egyértelműen bebizonyosodott, hogy Balogh István aznap nem utazott Londonba: nem szerepelt a kérdéses gép utaslistáján, és aznap nem voltak roaming-hívásai. Cikkünk minden ténybeli alapot nélkülözött, ráadásul összességében rendkívül rossz színben tüntette fel Balogh Istvánt.

Ezt az eljárást semmi sem védi. A hibáért, az okozott kellemetlenségekért Balogh Istvántól és az olvasóktól is elnézést kérünk.


NAV: hibátlan a Gyermekrák Alapítvány munkája

 

2014-ben a Nemzeti Adó és Vámhivatal ellenőrzést folytatott le Alapítványunknál, melynek keretében a felajánlott szja 1% felhasználását vizsgálta.

Tájékoztatjuk Tisztelt Adományozóinkat, hogy a NAV megállapítása szerint az Alapítvány részére felajánlott és kiutalt SZJA 1%-os összegek felhasználása SZABÁLYSZERŰEN történt.

 


Segítség a Magyar Gyermekonkológiai Hálózathoz tartozó kórházaknak

 

Alapítványunk 2014 decemberében 174 millió forint támogatást nyújtott a rákos gyermekeket diagnosztizáló és kezelő kórházak részére.

A három gyermekkórházból kettő tagja a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatnak.

 

A Heim Pál Gyermekkórházban kialakított új Onkológiai Osztály ma a legmodernebb Magyarországon. Itt került kiépítésre az a laboratórium, ahol a citosztatikus infúziók elkészítése zárt rendszerben az esetleges emberi tévedések kizárásával történik. A citosztatikumok biztonságos, személyre szabott elkészítése alapvető fontosságú kérdés nemcsak a beteg biztonság, de az ellátó személyzet és környezet biztonsága szempontjából is.

Ezekre a beruházásokra 96 millió forintot költöttünk.

 

A BAZ Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjának 41 millió forintért vásároltuk meg azokat az orvosi műszereket, amelyeket a kórház önerőből nem tudott beszerezni.

 

A Bethesda Gyermekkórház kérésére ugyancsak megvásároltuk azokat az életmentő műszereket, melyeket az átadást követően a kórház intenzív osztályán helyeztek üzembe. 

Az átadott támogatásunk 37 millió forint értékű volt.

 


 

MEGVALÓSULT ÁLOM

 

Az ország legmodernebb gyermek-onkológiai osztályának megvalósításához

96 millió forintot adományozott most Alapítványunk

Tizenhét éve dolgozunk azon, hogy a rákos gyermekek hazánkban is nyugat-európai szinten gyógyulhassanak. Kitartó küzdelmünk most sikerrel járt. 

Komoly szakmai és médiaérdeklődés mellett adták át 2014. december 15-én a Heim Pál Gyermekkórházban a Dr. Kemény Pál onkológusról elnevezett Gyermek Onko-Haematológiai Osztályt. Az ünnepélyes átadáson a kórház főigazgatója, Dr. Nagy Anikó elmondta, hogy a kialakítást társadalmi összefogás, négy alapítvány és számos magánszemély adománya tette lehetővé. Alapítványunk a megvalósításhoz 96 millió forint támogatást nyújtott.

Az ország legmodernebb gyermekonkológiáján 15 rákos gyermeket tudnak egyszerre kezelni. A kicsik számára barátságos, egy és kétágyas, fürdőszobás kórtermeket alakítottak ki, melyeket a mai kor követelményeinek mindenben megfelelő ágyakkal, bútorokkal és televíziókkal szereltek fel. A kezelések alatt a szülők végig a gyermekükkel maradhatnak, az éjszakát is a kórtermekben tölthetik. Otthon maradt családtagjaikkal, barátaikkal és tanáraikkal WiFi-n tarthatják majd a kapcsolatot. A technikai felszereltség mindenben a legmagasabb színvonalon került kialakításra. A gyermekközpontú osztály létrehozásához és a kórtermek berendezéséhez Alapítványunk 41.819.240 Ft támogatást nyújtott. 

Ismert előttünk, hogy a daganatos betegek kezelésének fontos eszköze a biztonságos kemoterápia. Egész Európában ritkaságnak számít az általunk megvásárolt, számítógép-vezérelt CATO® rendszer, mellyel a kemoterápiás gyógyszerkeverékek elkészítése és adagolása a legmagasabb fokú precizitással végezhető és a folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően nem fordulhat elő tévedés. A rendszer csak speciálisan a citosztatikus keverékinfúzió készítésére alkalmas helyiség-együttesben, a citolaborban üzemeltethető, ezért nemcsak a CATO® rendszer, hanem a citolabor kialakításának költségeit is átvállaltuk, összesen 54.070.800 Ft-ért. Magyarországon, a gyermekeket ellátó intézmények közül most egyedül a Heim Pál Gyermekkórház rendelkezik a rendszer működéséhez szükséges akkreditációval. 

Az új osztály és a citolabor kialakításához nyújtott 96 millió forintos támogatásunkat a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásaiból tudtuk biztosítani.

 

 


 

Az utolsó pillanatban érkezett az életmentő műszer

 

Tovább folytatódik Alapítványuk karácsonyi adománysorozata. 2014. december 19-én a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában három műszert adtunk át, melyek megvásárlását a kórház főigazgatója kérte. 

 

Az ünnepi hangulatú rendezvényen Dr. Velkey György meghatottan mondott köszönetet az értékes ajándékokért. Elmondta, hogy az elavult, életmentő és súlyos gyermekbetegeket ellátó műszerparkot önerőből nem tudták megújítani, pedig nagy szükség van a modern és megbízható készülékekre, ezért fordultak segítségkéréssel Alapítványunkhoz. 

 

A daganatos betegségek diagnosztizálásában és a tumoros betegek intenzív kezeléséhez szükséges lélegeztetőgépet és altatógépet, valamint a hordozható ultrahang készüléket Alapítványunk 34.6 millió forintért vásárolta meg. 

Az Anaesteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályra kerül a legújabb technikát képviselő lélegeztető gép, valamint az altatógép. Mindkét készülék alkalmas újszülöttek, gyermekek és fiatal felnőttek ellátására.

A kis méretű, hordozható, laptop formátumú ultrahang gép akkumulátorról is működtethető, segítségével a gyermekek ágya mellett is elvégezhetők a szükséges vizsgálatok. Alapítványunk megvásárolta a legkisebbek intenzív ellátásához szükséges vizsgálófejeket is.

 

A főigazgató hozzátette, hogy az ünnepélyes átadást követően az új gépeket rögtön munkába is állítják, mivel jelenleg hét gyermek szorul lélegeztetésre, a kórház azonban csak hat, elavult készülékkel rendelkezik, így az adomány a lehető legjobbkor érkezett. 

 

A nagy értékű műszeradományt a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásaiból tudtuk biztosítani. A gyermekkórház műszerparkjának fejlesztését Alapítványunk már korábban is támogatta, mostanáig összesen 89.8 millió forint értékben. 


 

30 éves technikát váltott fel a
Gyermekrák Alapítvány adománya

 

A Gyermekrák Alapítvány támogatásával új terápiás lehetőségekkel bővül a gyermekek ellátása a GYEK Gyermeksebészeti Osztályán. A kimagasló értékű műszeradományt Balogh István, Alapítványunk elnöke, ünnepélyes keretek között adta át tegnap. Az ajándékot nagy örömmel fogadta Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos és prof. Dr. Barkai László intézetvezető főorvos. A rendezvényen jelen volt Dr. Réti Gyula osztályvezető főorvos, Dr. Papp János főorvos és Dr. Tóth László igazgatói szaktanácsadó is. 


Dr. Tóth László, igazgatói szaktanácsadó; Prof. Dr. Barkai László, intézetvezető főorvos; Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke, Dr. Csiba Gábor, főigazgató főorvos

A sajtótájékoztatón Alapítványunk elnöke hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a régió rákos gyermekeinek ellátására, a kórháznak eddig összesen 172 millió forint értékben biztosítottunk adományokat. 

A műszerpark fejlesztéséhez most kért és átadott eszközöket a gyermekek sebészeti ellátásánál használják. 

Dr. Réti Gyula elmondta, hogy a laparoszkópos eszközök a kis betegek műtéti terhelését jelentős mértékben csökkentik, hiszen a hosszú, hasfali metszésekkel járó, feltárásos műtétek helyett a beavatkozások néhány, mindössze pár milliméter hosszúságú seben keresztül elvégezhetők.

Az új endoszkópos torony és endoszkópos műszerek a jelenleg elérhető legkorszerűbb technikát képviselik. A műtéti területen a daganatos és az ép szövetek igen pontos elkülönítését teszi lehetővé, ezáltal a műtéti beavatkozások sokkal pontosabban végezhetők el. Megvásároltuk a legkisebb méretű endoszkópos eszközöket is, melyekkel az újszülöttek és a kis csecsemők műtétjei is elvégezhetők, hasi feltárások nélkül.


Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke átadja Dr. Réti Gyula osztályvezető főorvosnak a legkorszerűbb technikát képviselő endoszkópos tornyot

 

Dr. Csiba Gábor hozzátette, hogy az új eszközökkel most már a gyermeksebészeten is elérhetővé válnak azok a műtéti eljárások, amelyek eddig csak a felnőtt sebészetben voltak elérhetők. 

A műszeradományunk részét képezi továbbá a sebészeti műtőben a csúcstechnológiás, nagyfelbontású, centrális kamerával felszerelt új műtőlámpa, mellyel egy három évtizede üzemelő, elavult világítóberendezést cseréltünk le. 

Alapítványunk 17 éves működése során 2.97 milliárd forinttal segítette a hazánk gyermek-onkológiai ellátását és a rákos gyermekbetegeket!

 


 

CÉLUNK: UTOLÉRNI EURÓPÁT!!!
2015-ben folytatjuk

 


Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42HELYREIGAZÍTÁSRA KÖTELEZTÉK AZ RTL KLUBOT!

 

 A Fővárosi Ítélőtábla helyreigazításra kötelezte az mno.hu hírportált

 

A 2013. december 18-án megjelent „Védjegy az átlátható adományozásért” című cikkükkel kapcsolatban:

_______________________________________________________________________________________________________

 

A 2013. december 20-án megjelent „Bajnai semmiért sem vállalja a felelősséget” című cikkükkel kapcsolatban:

 HELYREIGAZÍTÁSRA KÖTELEZTÉK A TV2-T!

 

 

 

A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ÉS A FŐVÁROSI ÍTÉLŐTÁBLA HELYREIGAZÍTÁSRA KÖTELEZTE A TOVÁBBI MÉDIUMOKAT:
 
A helyreigazítási ítéletek az alábbi piros linkekre kattintva olvashatók:

 

HÍR24.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
MNO.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
BLIKK.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT 
 
INDEX.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT 
 
444.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
MAGYARHIRLAP.HU INTERNETES HÍRPORTÁLT
 
HÍR TELEVÍZIÓT
 
TV2 TELEVÍZIÓT
 
RTL KLUB TELEVÍZIÓT
 
BLIKK NAPILAPOT
 
MAGYAR NEMZET POLGÁRI NAPILAPOT

 

AZ ALÁBBI MÉDIUMOK PEREN KÍVÜL TETTEK ELEGET HELYREIGAZÍTÁSI KÉRELMÜNKNEK:

 

VILÁGGAZDASÁG ONLINE
 
ALFAHÍR.HU
 
MAGYAR HÍRLAP
 
PÉCSMA.HU
 
HÍR24.HU
 
HETI VÁLASZ
 
BORS
 
INDEX.HU


 

A TV2 "Mokka" című műsorának riportja

 

 

 Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
26 182 159