Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

Főoldal

Az index.hu helyreigazítást közölt, korábbi megtévesztő cikkével kapcsolatban

Helyesbítés

INDEX

2014. 07. 27. 17:27

A „Floridában is van háza a gyermekrákos Baloghnak” című, a portálunkon 2014. március 19. napján megjelent cikkünkben szerepelő „Gyermekrák-Balogh ingatlanbirodalom” megfogalmazással azt a hamis látszatot keltettük, hogy Balogh István az ingatlanait a Gyermekrák Alapítvány bevételeiből szerezte. A valóság ezzel szemben az, hogy Balogh István igazolt, törvényes forrásokból szerezte az ingatlanait, beleértve a floridai lakást is. Mind a Gyermekrák Alapítvány, mind Balogh István saját külön vagyonnal rendelkezik, melyek között semmilyen átfedés vagy összekapcsolódás nincs. Balogh István az Amerikai Egyesület Államokban működő Children Cancer Foundation Inc.-vel való kapcsolatát nem tagadta, azt a nyilvánosság elé tárta.”


Gondtalan pihenést biztosítottunk Dominiknak

Dominik úgy ünnepelte a 3. születésnapját, ahogy kevés gyermeknek van rá lehetősége. Amitől mégis szomorú volt ez az ünnep, lehet, hogy ez volt az utolsó szülinapja, amit a családjával együtt ünnepelhetett? 

szerk: Mi bízunk a gyógyulásban, reméljük, hogy a szeretet és az összefogás legyőzi a betegséget.

Az orvosok egy évvel ezelőtt agydaganatot diagnosztizálták, mely a kezelések ellenére idén tavasszal kiújult, és ezúttal már nem tudtak segíteni. A szülőket felkészítették a legrosszabbra, amire persze soha nem lehet felkészülni. A család elhatározta, hogy kerüljön bármibe is, ők megpróbálják gyermeküknek a hátralévő életében a lehető legtöbb élményt, szeretet és gondoskodást nyújtani, és Dominik minden kívánságát teljesíteni.

Az emberek jóindulatának és együttérzésének köszönhetően, sokan hozzájárultak, hogy Dominik bakancslistája megvalósuljon, és ez a picike ember elfelejtse szörnyű betegségét, és a pozitív élmények, valamint a sok-sok szeretet hatására erősebbé váljon.

Neves sztárok, ismerősök, cégek, alapítványok, és ismeretlenek is úgy érezték, tenniük kell valamit, hogy Dominik vágyai valóra váljanak.

Alapítványunk 2013 szeptembere óta rendszeres anyagi támogatás nyújt Dominiknak, és térítésmentesen biztosítjuk számára az immunrendszere felépítéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat, táplálék-kiegészítőket. Amikor értesültünk a szomorú hírről, és Dominik bakancslistájáról mi is megkérdeztük, hogy miben segíthetünk? A szülők egy családi nyaralásra szerették volna elvinni gyermekeiket, ezért felajánlottuk, hogy soron kívül 10 napig a Gyermekrák Alapítvány Veszprémben lévő vendégházában pihenhetnek.
A nagy szülinapi ünnepség után elutaztak a vendégházba, mely csak néhány kilométerre található a Balatontól, és a kellemes, nyugodt környezetben, minden igényt kielégítő körülmények között pihenhetett együtt a négy tagú család.
A sok új élménynek és szeretetnek köszönhetően Dominik jól van, és mindannyian abban reménykedünk, hogy ezt az állapotot fogja mutatni a szeptemberben soron következő MRI vizsgálat is!

 

 


KÜZDELEM !!! A RÁKOS GYERMEKEK ÉLETÉÉRT

 

 

 


 

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgatója is elismerte,
hogy nincs még Magyarországon
gyermek hemato-onkológus szakorvos.

 

Alapítványunk 17 éve azért küzd, hogy a rákos gyermekeknek ugyanolyan esélye legyen Magyarországon a gyógyulásra, mint az Egyesült Államokban, vagy Nyugat Európában.

 

Gyermekrák Alapítvány     

 

 

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgatójának Dr. Szabó Andrásnak a 2014. június 30-án a Hír Tv-ben elhangzott nyilatkozatára az alábbi hírek adnak választ.
Az MTI által ugyanezen a napon (2014. június 30-án) kiadott hírt többek közt a híradó.hu
, az origo.hu
, a 444.hu is közölte:

 

Magyarország az átlagnál kevesebbet költ az egészségügyre

 

Forrás: MTI

 

Az állami és magán egészségügyi kiadások GDP-arányos, vagyis a hazai össztermékhez viszonyított összege 2012-ben Magyarországon 8 százalék volt, ez alatta marad a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 9,3 százalékos átlagának – ismertette a szervezet statisztikáját hétfőn.

 

Az OECD 34 országában 2011-ben GDP-arányosan átlagosan 9,2 százalékot fordítottak egészségügyre, 2012-ban ez az arány csak enyhén nőtt, 9,3 százalékra; azonban a válság előtti 8,6 százalékos szinthez képest összességében jelentős emelkedésnek számít. Magyarország a 26. helyen áll az egészségügyi kiadások terén az OECD-országok között. A jelentésben szerepel: a gyógyszerekre fordított kiadások számos OECD-tagországban csökkentek; Magyarországon ennek egyik oka a tanulmány szerint, hogy 2012-ben az államilag támogatott gyógyszerek kötelező közbeszerzési szabályozása miatt csökkentek a gyógyszerárak. 

A statisztika kitér a várható élettartamra is, ami Magyarországon 2012-ben a harmadik legalacsonyabb volt az OECD-országok közül. Ezzel párhuzamosan itt a legrosszabb a rák halálozási aránya, míg a szív- és érrendszeri betegségek okozta halandóságban Magyarország a második helyen áll az OECD statisztikája szerint. 

A naponta dohányzók száma a felnőtt lakosság körében a legtöbb OECD-tagországban csökkent az utóbbi két évtizedben, az átlag 21 százalék volt 2012-ben. Magyarországon ez az arány a 2000-ben mért 30 százalékról 2012-re 27 százalékra csökkent. Svédországban, Norvégiában, Izlandon, az Egyesült Államokban és Ausztráliában 16 százalék alatti a naponta dohányzók aránya a felmérés szerint.

A legtöbbet az Egyesült Államokban szántak az egészségügyi szektorra 2012-ben az OECD-tagállamok közül, a GDP 16,9 százalékát; ezt követi Hollandia 11,8 százalékkal, majd Franciaország 11,6 százalékkal. A lista végén Mexikó áll 5,4 százalékos egészségügyi kiadási aránnyal, majd Észtország következik 5,9 és Törökország 6,2 százalékkal.

 

 


JÓL GAZDÁLKODIK PÉNZÉVEL A
GYERMEKRÁK ALAPÍTVÁNY!!!

 

Tizenhét éves működése alatt Magyarországon egyedülálló nagyságrendben nyújtott és nyújt támogatást az Alapítvány. Segít a kórházaknak, segít az orvosoknak, segít a rákos beteg gyermekek és szüleinek. Milliárdokat költ azért, hogy Magyarországon jobbak legyenek a beteg gyermekek gyógyulási esélyei, legyenek gyermek onko-hematológus szakorvosok (ma még nincsenek),, ne menjenek tönkre a betegség miatt a gyermekek családtagjai és legyen mód a kórházakban lecserélni az elavult gépparkot a diagnózis korai felállításához. A XXI. század technikáját az anyagi gondokkal küszködő egészségügy képtelen megoldani. Ennek javításában is oroszlánrészt vállal a szervezet. 

2013 decembere óta célkeresztbe rakták azonban a Gyermekrák Alapítványt és annak elnökét Balogh Istvánt. Azok szeretnék őket megsemmisíteni, akik irigyek arra, hogy jól gazdálkodik a rábízott százmilliókkal és azoktól a kórházaktól kapja a támadásokat, akik irigylik, sikereiket. A komoly adósságot felhalmozó klinikák vezetői próbálják arra a szintre vinni az Alapítvány anyagi helyzetét, amellyel ők küzdenek. Hírportáloknak és újságoknak írt valótlan, az igazságot elferdítő „fröcskölődésükkel” azt szeretnék elérni, hogy megrendüljön a bizalom hazánk legsikeresebb szervezetében a Gyermekrák Alapítványban, és annak úgyszintén sikeres elnökében.

Illene végre tudomásul venni, hogy a Gyermekrák Alapítvány nem fenntartója egyetlen kórháznak sem, nem kötelezhető kórházfelújításokra, teherliftek felújítására, mert nem ezért jött létre. Az Alapítvány csak olyan műszereket vásárol, melynek működését az Egészségbiztosítási Pénztár, illetve a GYEMSZI finanszírozza. 

Szabó András professzornak és Kriván Gergely főorvosnak nem háborút kellene indítani az Alapítvány ellen, hanem bebizonyítani, hogy ugyanolyan jól bánnak a rájuk bízott pénzzel, mint ahogy azt teszi a Gyermekrák Alapítvány. 

Az Alapítvánnyal szimpatizáló és a médiában folytatott csatározáson felháborodó emberek százai bíztatnak bennünket arra, hogy peregjen le rólunk az egyértelműen irigységből fakadó támadássorozat. A mi válaszunk minden esetben az, hogy nem rettenünk meg az ellenünk indított támadásoktól. 

 


A TV2 "Mokka" című műsorának riportja

 

 


A hírTV "Magyarország élőben" című műsorának riportja

 

 


Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42


Ismét helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Törvényszék
a Magyar Nemzetet

 

A Fővárosi Törvényszék a 2014. május 21-én kihirdetett ítéletében az alábbi pontokban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzet Polgári Napilap Szerkesztőségét

 

A 2014. március hó 20. napján megjelent „Floridai villa adományokból?” című cikkben valótlanul állította, hogy a Balogh család az Egyesült Államokban is rendelkezik egy, a magyar alapítványhoz hasonlóan működtetett adománygyűjtő szervezettel.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Children Cancer Foundation Inc.-et (CCF) a Gyermekrák Alapítvány alapította.

 

A cikkben valótlanul állították, hogy Balogh István többször tagadta, hogy köze lenne a CCF-hez.

 

 


A rákos gyermekek amerikai gyógykezelésének feltételei

Sokszor fordulnak a Gyermekrák Alapítványhoz rákos gyermekek szülei azzal a kéréssel, hogy segítsük a kis betegek külföldi,legtöbbször Egyesült Államokbeli gyógykezelését.

Mi ennek örömmel teszünk eleget,azonban az ilyen jellegű eljárásnak bizonyos feltételei vannak, amikkel jó tisztában lenni. Az egyik ilyen feltétel, hogy az adott daganat kezelésének nincsenek meg a hazai feltételei: vagy olyan ritka a daganat, hogy nincs tapasztalat a kezelésével kapcsolatban, vagy olyan jellegű a kezelés, hogy a műtéti és egyéb feltételek az USA-ban jobbak. Ezt az adott szakterület magyarországi szakmai kollégiuma igazolhatja. 

A másik feltétel az, hogy az amerikai gyógyintézet a gyermek leleteinek áttanulmányozása után úgy dönt, hogy a beteg kezelését elvállalja. A leggyakrabban létfontosságú centrumokat érintő koponyaűri daganatok esetében merül fel az amerikai kezelés szükségessége, mert a hasonló problémával küszködő amerikai páciensek száma nagyságrendekkel több a magyarénál, következésképpen nagyobb a vonatkozó műtéti rutin is.

Tehát amennyiben a magyar rákos gyermek kezelőorvosa a szülővel tudatja, hogy a hazai kezelés lehetőségei kimerültek és ezt írásba is adja, a szülő az adott szakmai kollégiumtól kérhet állásfoglalást arra vonatkozóan, hogy elkezdheti e az amerikai intézettel a kapcsolatfelvételt: a gyermek gyógykezelését ebben az esetben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatni fogja. A hivatalos eljárás lebonyolításában a Gyermekrák Alapítvány már eddig is sok esetben nyújtott segítséget és a továbbiakban is a szülők rendelkezésére áll. 

Az esetek egy részében a gyermeknél csak a kiutazást követő részletesebb vizsgálatnál derült ki, hogy mégsem operálható, tehát a kiutazás engedélyezése és finanszírozása sajnos nem jelenti automatikusan a probléma megoldását.

Az összes szükséges feltétel megléte esetén a Gyermekrák Alapítvány minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni fogja a rákos gyermekek gyógyulását.


„AZ ÉLETÉÉRT KÜZD A 7 ÉVES DAGANATOS KISLÁNY”
80 millió forinttal segít a Gyermekrák Alapítvány!

 

A 7 éves K. Klaudiánál 2013-ban agytörzs rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. A pécsi klinika idegsebészeinek véleménye szerint a „biopszia is kockázatos lenne, így szövettani vizsgálat nélkül vetődött fel a besugárzás.”

 

A szülők nem fogadták el a klinika véleményét és a gyermek gyógyulása érdekében kiküldték a leleteket Bécsbe, valamint az Egyesült Államokban működő Johns Hopkins Kórházba. 

Míg hazánkban a biopszia elvégzését is kockázatosnak ítélték!!!, addig a világhírű amerikai kórházban, a kislány leleteinek ismeretében, elvállalták biopsziát, a műtétet és a gyógykezelést. 

 

A külföldi gyógykezelés finanszírozásához a szülők Gyermekrák Alapítványhoz és a TV2 Mokka c. műsorában a televízió nézőin keresztül a nyilvánossághoz fordultak segítségért. 

 

Ebben a betegségben minden napnak jelentősége van, minden késlekedés életveszélyes lehet. A gyermek állapota a diagnózis felállítása óta láthatóan rosszabbodott, ezért a szülők és a TV2 kérését követő legelső ülésén (2014.05.14.-én) a Gyermekrák Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy átvállalja a Johns Hopkins Kórház költségbecslése alapján a biopszia, a műtét és a kezelés költségeit. 

A tv interjúból egyértelműen kiderült, hogy a kezelés költségei a szülőket terhelnék. Hisz miért fordulnának segítségért a Gyermekrák Alapítványhoz és a televízió nézőihez, ha a költségeket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozná?;

 

Klaudia további állapotromlásának megakadályozása érdekében  maximum kétszer 40 millió azaz összesen 80 millió forint kifizetését vállaltuk át, mely tartalmazza az útiköltségeiket, a kinti szállásköltségeket és az esetleges további szükséges kezelések költségeit.

Kétszer ad, ki gyorsan ad. Ezért a kuratórium döntéséről még ezen a napon írásban értesítettük a gyermek édesapját és a TV2 Mokka Szerkesztőségét.

 

A nyelvi nehézségek leküzdéséhez bevontuk a Children Cancer Foundation, Inc. amerikai alapítványt, ahol természetesen vállalták, hogy segítik a kint tartózkodás során Klaudia és édesanyja esetlegesen felmerülő problémáinak megoldását. 

 

Bízunk benne, hogy a közel egy évvel ezelőtt megállapított agytörzsi daganatot, a diagnózist követő egy év után végre sikerül meggyógyítani. 

 

 

Balogh István
elnök


 

Valótlanul állította az Index hírportál, hogy …

 

 

Az Indextől átvett híradásokért több televíziót, újságot és internetes hírportált helyreigazításra kötelezett a Fővárosi Törvényszék. 

 

 

A Fővárosi Törvényszék 2014. március 12-én kihirdetett ítéletében az alábbi pontokban kötelezte helyreigazításra a Blikk napilapot és online szerkesztőséget

 

A blikk.hu oldalon:

2013. december 20-ai „Balogh: Nem emlékszem, mennyiért vettem a házam” című, 2013. december 21-ei „Várakozni tilos, kivéve Baloghéknak” című cikkében valótlanul állította, hogy az Index azt bizonyította volna, hogy Balogh István a Gyermekrák Alapítvány elnöke a gyermekmentőt magáncélra használta.

2013. december 22-ei „Amerikai alapítványt is vezet Balogh” c. cikkében megalapozatlanul állította, hogy a gyermekmentőt magáncélra használta volna az alapítvány elnöke.

A valóságban az Index videója azt támasztotta alá, hogy a betegszállító gyermekmentőt nemcsak betegszállításra használták, hanem megtörtént, hogy alapítványi ügyintézésre is, illetve előfordult, hogy a gyermekmentővel a sofőr Balogh István alapítványi elnököt a lakásáról az alapítvány székhelyére, munkahelyére szállította.

2013. december 18-ai „Magánmentővel furikázik az alapítvány elnöke” c. cikkében megalapozatlanul állította azt, hogy 2012-ben a Gyermekrák Alapítvány havonta átlag 500.000 forintot költött benzinre.

2013. december 20-ai „Balogh: Nem emlékszem, mennyiért vettem a házam” c. cikkében valótlanul állította, hogy az ügyészség 2008-ban azért indított volna nyomozást, mert működési költségre többet költött volna az alapítvány, mint a beteg gyerekekre.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az ügyészség 2008-ban a Gyermekrák Alapítvány működésének törvényességét vizsgálta, és a vizsgálat célja annak megállapítása volt, hogy a kiemelkedően közhasznú tevékenységét az alapítvány a jogszabályoknak megfelelően végezte-e.


A Blikk napilapban: 

2013. december 20-ai „Balogh: Nem emlékszem, mennyiért vettem a házam” c, cikkében valótlanul állította, hogy az Index azt bizonyította volna, hogy Balogh István a Gyermekrák Alapítvány elnöke a gyermekmentőt magáncélra használta.

2013. december 21-ei „Nem tudja Balogh, mennyit ér a háza” c. írásában, 

  2013. december 23-ai „Amerikai alapítványt is vezet Balogh” c. cikkében megalapozatlanul állította, hogy a gyermekmentőt magáncélra használta volna az alapítvány elnöke.

A valóságban az Index videója azt támasztotta alá, hogy a betegszállító gyermekmentőt nemcsak betegszállításra használták, hanem megtörtént, hogy alapítványi ügyintézésre is, illetve előfordult, hogy a gyermekmentővel a sofőr Balogh István alapítványi elnököt a lakásáról az alapítvány székhelyére, munkahelyére szállította.

2013. december 18-ai „Magánmentővel furikázik az alapítvány elnöke” c. cikkében megalapozatlanul állította azt, hogy 2012-ben a Gyermekrák Alapítvány havonta átlag 500.000 forintot költött benzinre.

2013. december 20-ai „Balogh: Nem emlékszem, mennyiért vettem a házam” c. cikkében valótlanul állította, hogy az ügyészség 2008-ban azért indított volna nyomozást, mert működési költségre többet költött volna az alapítvány, mint a beteg gyerekekre.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az ügyészség 2008-ban a Gyermekrák Alapítvány működésének törvényességét vizsgálta, és a vizsgálat célja annak megállapítása volt, hogy a kiemelkedően közhasznú tevékenységét az alapítvány a jogszabályoknak megfelelően végezte-e.

 

 

A Fővárosi Törvényszék a 2014. március 3-án kihirdetett ítéletében az alábbi pontokban kötelezte helyreigazításra a HírTv Zrt-t.

 

A 2014. január 19. napján sugárzott adásában a Hír Tv azzal, hogy azt állította, hogy a vádhatóságnál január elején elrendelték a Gyermekrák Alapítvány törvényességi ellenőrzését, azt a hamis látszatot keltette, hogy a Fővárosi Főügyészségen büntetőeljárás folyik a Gyermekrák Alapítvány tevékenysége kapcsán. 

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Fővárosi Főügyészség Magánjogi Osztálya végez törvényességi ellenőrzést, amely a civil szervezetek feletti törvényességi ellenőrzésre jogosult hatóság.

A műsorban valótlanul állították, hogy Balogh István akár korábban, akár a Hír Tv-nek adott nyilatkozatában úgy nyilatkozott volna, hogy nem emlékszik, hogy mennyiért vette az ingatlanát.

Valótlanul állították továbbá, hogy a Gyermekrák Alapítvány 2008. évi ügyészségi törvényességi eljárása kapcsán felmerült Balogh István vagyongyarapodásának kérdése.

Valótlanul állították, hogy Balogh István az indexnek korábban tagadta, hogy a Gyermekrák Alapítvány kórház építését tervezi.

 

 

A Fővárosi Törvényszék a 2014. március 3-án kihirdetett ítéletében az alábbi pontban kötelezte helyreigazításra a MTM-SBS (Tv2) Televíziót.

 

A 2014. január 20. án sugárzott Tények című műsorban valótlanul híresztelték, hogy a Gyermekrák Alapítvány nem megfelelően, sőt mi több, visszaélésszerűen használja fel a személyi jövedelemadó 1%-os támogatást.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal jogelőde, az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2007., 2008. évek vonatkozásában megállapította, hogy a személyi jövedelemadó 1%-ának felhasználása szabályszerűen történt, 2010. év vonatkozásában pedig megállapította, hogy az egyes adókötelezettségek teljesítése vonatkozásában hiányosság nincs.

 

 

A Fővárosi Törvényszék a 2014. március 3-án kihirdetett ítéletében az alábbi pontokban kötelezte helyreigazításra a Magyar RTL Televíziót.

 

A 2014. január 17. én sugárzott Híradó című műsorban valótlanul állították, hogy a Gyermekrák Alapítvány honlapja szerint tavaly egy beteg gyermeket átlagosan 655 kilométeren át fuvarozott.

Valótlanul híresztelték, hogy az adófizetők által felajánlott, személyi jövedelemadó 1%-ából álló támogatás terhére a Gyermekrák Alapítvány ingatlanokat, luxusautókat, illetve egyéb olyan dolgokat vásárolt, amelyek a beteg gyermekek gyógyulását nem szolgálják.

 

 

A Fővárosi Törvényszék a 2014. március 3-án kihirdetett ítéletében az alábbi pontokban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzet Online Szerkesztőségét

 

A 2013. december 18-án megjelent „Védjegy az átlátható adományozásért” című cikkben azzal, hogy közölték, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal nemrég több, jótékonysági célú, rákos gyermekek gyógyításáért pénzt gyűjtő alapítványnál tapasztalt visszaélést, majd ismertették, hogy Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány gyermekmentőjével furikázik az otthona és a belváros között, azt a hamis látszatot keltették, mint hogyha a Gyermekrák Alapítvány is azon alapítványok között lenne, amelyek vonatkozásában a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal visszaélést tapasztalt.

Azzal, hogy azt híresztelték, hogy a Gyermekrák Alapítvány is azon szervezetek közé tartozik, amelyek több tíz millió forintot költöttek eddig reklámra, miközben jóval kevesebbet valódi célokra, azt a hamis látszatott keltették, hogy a Gyermekrák Alapítvány a bevétele jelentős részét nem a közhasznú céljaira fordítja.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Gyermekrák Alapítvány 2011-ben 180.276.000 Ft-ot, 2012-ben 183.110.000 Ft-ot fordított közhasznú célra, amely kiadásainak 60%-a, illetve 70%-a volt.

A 2013. december 20-án megjelent „Bajnai semmiért sem vállalja a felelősséget” című cikkében valótlanul híresztelték, hogy Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány kuratóriumának elnöke „korrupt alak és hamisító”.

 

 

A Fővárosi Törvényszék a 2014. március 14-én kihirdetett ítéletében az alábbi pontokban kötelezte helyreigazításra a Hír24.hu Szerkesztőségét

 

A 2013. december 18-án megjelent „850 millió forintot parkoltat a Gyermekrák Alapítvány” című cikkükben:

 

tévesen közölték, hogy a Gyermekrák Alapítványtól 2012-2013-ban csak 16 millió forintot kaptak a Gyermekonkológiai Hálózatba tartozó kórházak.

A valóságban a 16 millió forint szakirodalom és orvosi ösztöndíj támogatáson felül további 17.5 millió forintot kaptak a kórházak műszervásárlásokra 2012-2013-ban.

 

valótlanul állították továbbá, hogy Balogh István a Gyermekrák Alapítvány elnöke azt állította volna, hogy nem az alapítványtól kapott fizetéséből él, hanem abból, hogy két magazin főszerkesztője. 

A valóságban Balogh István ilyen kijelentést nem tett.

 

A 2013. december 21-én megjelent, „Lekapcsolták a Gyermekrák Alapítvány amerikai honlapját” c. cikkükben

 

tévesen közölték, hogy a Gyermekrák Alapítvány amerikai honlapján található tartalmakat azután függesztették fel, hogy az Index megírta, hogy a Gyermekrák Alapítvány az Egyesült Államokban is létrehozott egy szervezetet.

A valóságban a Gyermekrák Alapítvány által alapított Children Cancer Foundation, Inc. honlapja az index.hu amerikai alapítvánnyal foglalkozó cikkének 2013. december 21-i megjelenése előtt 2013. december 20-tól már nem volt elérhető, 2013. december 21-től karácsonyi arculattal ismét elérhetővé vált. 

 

A Fővárosi Törvényszék 2014. április 30-án kihirdetett ítéletében az alábbi pontokban kötelezte helyreigazításra a 444.hu Szerkesztőségét

 

2014. február 10-én a honlapjukon megjelent cikkükben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma – parlamenti kérdésre a kórházak tájékoztatása alapján adott – válaszát idézve, és arra hivatkozással tévesen közölték, hogy a Szegedi Egyetem csak kb. 52 millió forint adományt kapott a Gyermekrák Alapítványtól 2013-ig.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Szegedi Egyetem további kb. 80 millió forint adományt kapott a Gyermekrák Alapítványtól.

Tévesen közölték továbbá, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Kórház legutoljára 2009-ben kapott adományt.

A valóság ezzel szemben az, hogy a legutolsó kettő, kb. 5.5 millió forint összértékű adományt 2013-ban kapta a kórház, az intézmény adatszolgáltatása a 2005-2012. év közötti időszakot tartalmazta.

 

A Fővárosi Törvényszék a 2014. május 21-én kihirdetett ítéletében az alábbi pontokban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzet Polgári Napilap Szerkesztőségét

 

A 2014. március hó 20. napján megjelent „Floridai villa adományokból?” című cikkben valótlanul állította, hogy a Balogh család az Egyesült Államokban is rendelkezik egy, a magyar alapítványhoz hasonlóan működtetett adománygyűjtő szervezettel.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Children Cancer Foundation Inc.-et (CCF) a Gyermekrák Alapítvány alapította.

 

A cikkben valótlanul állították, hogy Balogh István többször tagadta, hogy köze lenne a CCF-hez.

 

 

További helyreigazítások az alábbi linkekre kattintva olvashatók:
 
Peren kívüli megegyezés után közzétett helyreigazítások:
 
VILÁGGAZDASÁG ONLINE
 
ALFAHÍR.HU
 
MAGYAR HÍRLAP
 
PÉCSMA.HU
 
HÍR24.HU
 
HETI VÁLASZ
 
BORS
 
INDEX.HU
 


 

Sajtóközlemény

 

Az index.hu 2014. március 19. napján „Floridában is van háza a gyermekrákos Baloghnak” című cikkében megjelent közlésekkel kapcsolatban Balogh István - a közvélemény korrekt tájékoztatása érdekében - az alábbiakat kívánja közölni.

Balogh István magánszemélyként - korábban az adóhatóság által is ellenőrzött - adózott jövedelméből vásárolta a cikkben hivatkozott ingatlant, ahol egyébként ingyenesen biztosít irodát a Children Cancer Foundation Inc. részére. 

Balogh Istvánnak ugyan nincs vagyoni és jövedelmi viszonyait illetően titkolnivalója, azonban rögzíti, hogy az ezzel kapcsolatos adatoknak az érintett hozzájárulása nélkül történő jogosulatlan kezelése megvalósítja a magánélet és a magántitok védelméhez fűződő jogok megsértését. 

Rögzítjük továbbá, hogy a Gyermekrák Alapítvány gazdálkodásának és Balogh István, mint magánszemély vagyoni és jövedelmi viszonyainak célzatos, hamis látszatot keltő összemosása az index.hu hivatkozott cikkében és/vagy annak bármely utánközlésében az újságolvasók megtévesztésére alkalmas, következésképpen jogellenes. 

Fentiekre tekintettel Balogh István ismételten fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy a Gyermekrák Alapítvány gazdálkodásával, illetve a saját vagyoni és jövedelmi viszonyaival kapcsolatos tények hamis színben történő feltűntetése esetén valamennyi érintett sajtószervvel szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Budapest, 2014. március 19.

 

 

Balogh István

a Gyermekrák Alapítvány Kuratóriumának elnöke,

dr. Mester Csaba ügyvéd

dr. Beleznay Zsolt ügyvéd

Balogh István jogi képviseletében

 

 


Nagyobb mérethez kattintson a levélre!

Nagyobb mérethez kattintson a levélre!


 

HAZUGSÁGOKKAL, VALÓTLAN ÁLLÍTÁSOKKAL VESZÉLYEZTETIK
 
A RÁKOS GYERMEKEK ÉLETÉT

 

 

Orvosi vélemény

 

A daganatos betegséggel való szembesülés a paciensek számára nehezen feldolgozható élethelyzetet jelent és ez különösen érvényes a gyermekeknél diagnosztizált rosszindulatú elváltozások gyógyításában. Csaknem mindenki átmegy  a tagadás, a pánik, a kétségbeesés és a mély depresszió válságos stádiumain. Ilyenkor a betegnek egy megértő, empatikus, a betegsége természetét jól ismerő, a kérdéseire a választ megadni tudó szakember segítségére van igazán szüksége, aki az orvosi kezelésekre vonatkozó kérdéseit és kételyeit is képes megérteni illetve eloszlatni. Sajnos az egészségügyben gyakran erejük felett teljesítő szakemberektől ritkán tudnak a betegek részletes, mindenre kiterjedő információkat és az életvezetésükre vonatkozó praktikus tanácsokat kapni. Pedig a tapasztalat szerint az orvosi kezelés sikerét a műtét, a besugárzás és a kemoterápia mellett döntően befolyásolja a helyes életmód illetve életvezetés,aminek az elsajátítása nemcsak a gyógyításhoz, hanem a másodlagos prevencióhoz is hozzájárul. A gyógyulttá nyilvánított beteg ugyanis „csupán” tünetmentes, ami igen nagy eredmény, de ha valaki nem képes addigi életmódján változtatni, évek múltán újra rosszindulatú daganat képében jelentkezhet a betegsége, ami sokszor egészen más természetű, mint az előző daganata volt.

A Gyermekrák Alapítvány kuratóriuma nagyon helyesen már évekkel ezelőtt felismerte ennek a tevékenységnek a fontosságát és az Alapítványhoz segítségért forduló szülők és gyermekek az életmód és életvezetésben jártas szakemberek segítségét kérték és kapták meg az anyagi és természetbeni juttatások mellett. A gyógyulást nagymértékben elősegítő természetes készítmények mellett rendszeres életvezetési tanácsokkkal látjuk el a kis betegeket. Az eredmények önmagukért beszélnek: javul a gyermekek életminősége, drasztikusan csökkennek a kemoterápia mellékhatásai, hamarabb gyógyulnak e betegek és egyre több a gyógyulttá nyilvánított daganatos gyermek is. Természetesen a sikereket nem akarjuk egyedül kisajátítani, hiszen az egyre jobban fejlődő onkológiai kezelések is hozzájárulnak a gyermekek gyógyulásához, azonban reméljük, hogy a mi integratív, komplementer szemléletünk is szerves része ennek az örvendetes folyamatnak.

Természetesen az adakozó hajlamú civil szféra is tevékeny alkotó része a daganat elleni küzdelemnek, ezért is sajnálatos, hogy egy-egy  - az alapítványokat negatív összefüggésben feltüntető – sajtó megnyilvánulás a becsületesen dolgozó alapítványok tevékenységét összemossa a szélhámosokkal. Tisztában vagyunk azzal, hogy mindig lesznek ügyeskedők, akik még a gyermekek elől is ellopnák a pénzt, valamint azzal is, hogy a sajtónak tulajdonképpen feladata az, hogy az alapítványok tevékenységét mintegy monitorozza,azonban kívánatos lenne egy nagyon alapos és korrekt információ beszerzése arról a szervezetről, amelyet le akarunk járatni, mert a célzás gyakran vissszafele sülhet el és nemcsak érdemtelenül járat le egy alapítványt a felszínes és sokszor szenzációhajhász bulvártevékenység, hanem az egész civil szféra adakozókedvét lelohasztja. Ez pedig nekünk orvosoknak nagyon rossz üzenet, hiszen az adományok elapadása ellehetetleníti munkánkat. Ne a beteg gyermekek kerüljenek hátrányba érdemtelen viták és gyanúsítgatások miatt, ezért minden segítő szándékú embert arra kérünk, hogy kellő informálódás után továbbra is segítse a gyermekrák elleni küzdelmet.

 

dr. Bakanek György      

orvos - szaktanácsadó

 Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
2014.07.31
Eddigi látogatók száma:
22 520 960