Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

Főoldal

Az Onko Olimpia Képekben
Varsó 2014 augusztus 21-24


Elsöprő magyar siker a varsói Onko-Olimpián

Holnap ( aug. 24-én)12.45-kor érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre a győzteseket szállító repülőgép Varsóból.
14 arany, 3 ezüst és 3 bronz érem fog csillogni a versenyzők nyakában.

Hatalmas sikerek a Varsóban megrendezett Onko Olimpia első napján

A Varsóban megrendezett V. Onko-Olimpián már az első versenynapon 11-szer szólt a magyar himnusz, ugyanis a Gyermekrák Alapítvány által vezetett csapat versenyzői 11 arany, 1 ezüst és 2 bronz érmet szereztek az igen erős nemzetközi mezőnyben. Holnap újabb érmekért folytatódnak a versenyek.

 Megnyitották a 2014-es Onko Olimpiát!

Nemsokkal ezelőtt zajlott a 2014-es Onko Olimpia hivatalos megnyitója. Az olimpiai lángot, a Magyar csapat legfiatalabb tagja, Gergő gyújthatta meg.

A képet Magyarország Varsói Nagykövetségétől kaptuk.


Indulás az Onko Olimpiára Varsóba a Liszt Ferenc repülőtérről

A rákból gyógyuló gyermekek számára ötödik alkalommal rendezik meg Varsóban az Onko-Olimpiát. Augusztus 22-től, erős nemzetközi mezőnyben, 12 ország 270 versenyzője áll rajthoz. Hazánkat a Gyermekrák Alapítvány által összeállított és felkészített gyermekek képviselik. A korábbi versenyeken éremösszesítésben Magyarország végzett az élen, a legutóbbi olimpián, 2012-ben 11 aranyéremmel tért haza a magyar csapat.

 

A versenyzők

 

A csapat a kísérőkkel


Az index.hu helyreigazítást közölt, korábbi megtévesztő cikkével kapcsolatban

Helyesbítés

INDEX

2014. 07. 27. 17:27

A „Floridában is van háza a gyermekrákos Baloghnak” című, a portálunkon 2014. március 19. napján megjelent cikkünkben szerepelő „Gyermekrák-Balogh ingatlanbirodalom” megfogalmazással azt a hamis látszatot keltettük, hogy Balogh István az ingatlanait a Gyermekrák Alapítvány bevételeiből szerezte. A valóság ezzel szemben az, hogy Balogh István igazolt, törvényes forrásokból szerezte az ingatlanait, beleértve a floridai lakást is. Mind a Gyermekrák Alapítvány, mind Balogh István saját külön vagyonnal rendelkezik, melyek között semmilyen átfedés vagy összekapcsolódás nincs. Balogh István az Amerikai Egyesület Államokban működő Children Cancer Foundation Inc.-vel való kapcsolatát nem tagadta, azt a nyilvánosság elé tárta.”


Attila családja is Veszprémben nyaralt

Tisztelt Gyermekràk Alapìtvány!

 

Köszönetet szeretnénk mondani,hogy élhettünk az Önök által felajánlott lehetőséggel,ès egy gondtalan hetet tölthettünk a veszprémi vendégházukban.

Nagy álmunk volt,hogy pár napot a Balatonnál tölthessünk!

A gyerekek és persze mi is nagyon jòl éreztük magunkat a csodaszép házban,ahol ragyogò tisztaság fogadott és minden a mi érkezésünkre volt előkészìtve.

Vidàm játékok helyszìne volt a hatalmas gondozott kert és a teraszon elköltött reggeliket még most is emlegetjük!

Rengeteg élményben volt részünk kezdve a veszprémi várral,a  Balatonnal,a tihanyi kirándulással és persze a régi tervvel,hogy eljutunk Bakonybélbe a Csillagdába!

 

Csodaszèp egy hét volt,amiért nagyon hálásak vagyunk!Régòta kìsérnek minket a nem mindig könnyű ùton,de számunkra is hihetetlen,hogy a Jòisten segedelmével,jövő márciusban letelik az a bizonyos 5 év és hivatalosan is gyògyult lesz Atikánk!Eltelik 7 év,hogy segìségünkre voltak!!!

Mindent köszönünk!Sok erőt,kitartást és persze hitet kìvánunk Önöknek a további munkához,és hogy minèl több csalàd segìtségére tudjanak lenni!!

 

Üdvözlettel és szeretettel:V. Attila és családja

 


Gondtalan pihenést biztosítottunk Dominiknak

Dominik úgy ünnepelte a 3. születésnapját, ahogy kevés gyermeknek van rá lehetősége. Amitől mégis szomorú volt ez az ünnep, lehet, hogy ez volt az utolsó szülinapja, amit a családjával együtt ünnepelhetett? 

szerk: Mi bízunk a gyógyulásban, reméljük, hogy a szeretet és az összefogás legyőzi a betegséget.

Az orvosok egy évvel ezelőtt agydaganatot diagnosztizálták, mely a kezelések ellenére idén tavasszal kiújult, és ezúttal már nem tudtak segíteni. A szülőket felkészítették a legrosszabbra, amire persze soha nem lehet felkészülni. A család elhatározta, hogy kerüljön bármibe is, ők megpróbálják gyermeküknek a hátralévő életében a lehető legtöbb élményt, szeretet és gondoskodást nyújtani, és Dominik minden kívánságát teljesíteni.

Az emberek jóindulatának és együttérzésének köszönhetően, sokan hozzájárultak, hogy Dominik bakancslistája megvalósuljon, és ez a picike ember elfelejtse szörnyű betegségét, és a pozitív élmények, valamint a sok-sok szeretet hatására erősebbé váljon.

Neves sztárok, ismerősök, cégek, alapítványok, és ismeretlenek is úgy érezték, tenniük kell valamit, hogy Dominik vágyai valóra váljanak.

Alapítványunk 2013 szeptembere óta rendszeres anyagi támogatás nyújt Dominiknak, és térítésmentesen biztosítjuk számára az immunrendszere felépítéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat, táplálék-kiegészítőket. Amikor értesültünk a szomorú hírről, és Dominik bakancslistájáról mi is megkérdeztük, hogy miben segíthetünk? A szülők egy családi nyaralásra szerették volna elvinni gyermekeiket, ezért felajánlottuk, hogy soron kívül 10 napig a Gyermekrák Alapítvány Veszprémben lévő vendégházában pihenhetnek.
A nagy szülinapi ünnepség után elutaztak a vendégházba, mely csak néhány kilométerre található a Balatontól, és a kellemes, nyugodt környezetben, minden igényt kielégítő körülmények között pihenhetett együtt a négy tagú család.
A sok új élménynek és szeretetnek köszönhetően Dominik jól van, és mindannyian abban reménykedünk, hogy ezt az állapotot fogja mutatni a szeptemberben soron következő MRI vizsgálat is!

 

 


KÜZDELEM !!! A RÁKOS GYERMEKEK ÉLETÉÉRT

 

 

 


 

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgatója is elismerte,
hogy nincs még Magyarországon
gyermek hemato-onkológus szakorvos.

 

Alapítványunk 17 éve azért küzd, hogy a rákos gyermekeknek ugyanolyan esélye legyen Magyarországon a gyógyulásra, mint az Egyesült Államokban, vagy Nyugat Európában.

 

Gyermekrák Alapítvány     

 

 

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgatójának Dr. Szabó Andrásnak a 2014. június 30-án a Hír Tv-ben elhangzott nyilatkozatára az alábbi hírek adnak választ.
Az MTI által ugyanezen a napon (2014. június 30-án) kiadott hírt többek közt a híradó.hu
, az origo.hu
, a 444.hu is közölte:

 

Magyarország az átlagnál kevesebbet költ az egészségügyre

 

Forrás: MTI

 

Az állami és magán egészségügyi kiadások GDP-arányos, vagyis a hazai össztermékhez viszonyított összege 2012-ben Magyarországon 8 százalék volt, ez alatta marad a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 9,3 százalékos átlagának – ismertette a szervezet statisztikáját hétfőn.

 

Az OECD 34 országában 2011-ben GDP-arányosan átlagosan 9,2 százalékot fordítottak egészségügyre, 2012-ban ez az arány csak enyhén nőtt, 9,3 százalékra; azonban a válság előtti 8,6 százalékos szinthez képest összességében jelentős emelkedésnek számít. Magyarország a 26. helyen áll az egészségügyi kiadások terén az OECD-országok között. A jelentésben szerepel: a gyógyszerekre fordított kiadások számos OECD-tagországban csökkentek; Magyarországon ennek egyik oka a tanulmány szerint, hogy 2012-ben az államilag támogatott gyógyszerek kötelező közbeszerzési szabályozása miatt csökkentek a gyógyszerárak. 

A statisztika kitér a várható élettartamra is, ami Magyarországon 2012-ben a harmadik legalacsonyabb volt az OECD-országok közül. Ezzel párhuzamosan itt a legrosszabb a rák halálozási aránya, míg a szív- és érrendszeri betegségek okozta halandóságban Magyarország a második helyen áll az OECD statisztikája szerint. 

A naponta dohányzók száma a felnőtt lakosság körében a legtöbb OECD-tagországban csökkent az utóbbi két évtizedben, az átlag 21 százalék volt 2012-ben. Magyarországon ez az arány a 2000-ben mért 30 százalékról 2012-re 27 százalékra csökkent. Svédországban, Norvégiában, Izlandon, az Egyesült Államokban és Ausztráliában 16 százalék alatti a naponta dohányzók aránya a felmérés szerint.

A legtöbbet az Egyesült Államokban szántak az egészségügyi szektorra 2012-ben az OECD-tagállamok közül, a GDP 16,9 százalékát; ezt követi Hollandia 11,8 százalékkal, majd Franciaország 11,6 százalékkal. A lista végén Mexikó áll 5,4 százalékos egészségügyi kiadási aránnyal, majd Észtország következik 5,9 és Törökország 6,2 százalékkal.

 

 


JÓL GAZDÁLKODIK PÉNZÉVEL A
GYERMEKRÁK ALAPÍTVÁNY!!!

 

Tizenhét éves működése alatt Magyarországon egyedülálló nagyságrendben nyújtott és nyújt támogatást az Alapítvány. Segít a kórházaknak, segít az orvosoknak, segít a rákos beteg gyermekek és szüleinek. Milliárdokat költ azért, hogy Magyarországon jobbak legyenek a beteg gyermekek gyógyulási esélyei, legyenek gyermek onko-hematológus szakorvosok (ma még nincsenek),, ne menjenek tönkre a betegség miatt a gyermekek családtagjai és legyen mód a kórházakban lecserélni az elavult gépparkot a diagnózis korai felállításához. A XXI. század technikáját az anyagi gondokkal küszködő egészségügy képtelen megoldani. Ennek javításában is oroszlánrészt vállal a szervezet. 

2013 decembere óta célkeresztbe rakták azonban a Gyermekrák Alapítványt és annak elnökét Balogh Istvánt. Azok szeretnék őket megsemmisíteni, akik irigyek arra, hogy jól gazdálkodik a rábízott százmilliókkal és azoktól a kórházaktól kapja a támadásokat, akik irigylik, sikereiket. A komoly adósságot felhalmozó klinikák vezetői próbálják arra a szintre vinni az Alapítvány anyagi helyzetét, amellyel ők küzdenek. Hírportáloknak és újságoknak írt valótlan, az igazságot elferdítő „fröcskölődésükkel” azt szeretnék elérni, hogy megrendüljön a bizalom hazánk legsikeresebb szervezetében a Gyermekrák Alapítványban, és annak úgyszintén sikeres elnökében.

Illene végre tudomásul venni, hogy a Gyermekrák Alapítvány nem fenntartója egyetlen kórháznak sem, nem kötelezhető kórházfelújításokra, teherliftek felújítására, mert nem ezért jött létre. Az Alapítvány csak olyan műszereket vásárol, melynek működését az Egészségbiztosítási Pénztár, illetve a GYEMSZI finanszírozza. 

Szabó András professzornak és Kriván Gergely főorvosnak nem háborút kellene indítani az Alapítvány ellen, hanem bebizonyítani, hogy ugyanolyan jól bánnak a rájuk bízott pénzzel, mint ahogy azt teszi a Gyermekrák Alapítvány. 

Az Alapítvánnyal szimpatizáló és a médiában folytatott csatározáson felháborodó emberek százai bíztatnak bennünket arra, hogy peregjen le rólunk az egyértelműen irigységből fakadó támadássorozat. A mi válaszunk minden esetben az, hogy nem rettenünk meg az ellenünk indított támadásoktól. 

 


A TV2 "Mokka" című műsorának riportja

 

 


A hírTV "Magyarország élőben" című műsorának riportja

 

 


Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42


Poszterek

képek

Ezt az illusztrációnkat volt, aki kifogásolta, amit azzal magyarázott, hogy a beteget és az orvost kutyaként ábrázoljuk. A képet azért tettük fel, hogy mondanivalójával a lényeget emeljük ki, - az orvos és a beteg egyenrangú kell hogy legyen! Azt gondoltuk, hogy ezzel mindenki egyetért, azonban ebben tévedtünk. Elnézést!  Orvos kérésnek eleget téve a képet ezért most a lenti képre cseréljük ki.

 

 

képek

 

képekIroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
OnkoOlimpia
Eddigi látogatók száma:
22 543 050