Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

Főoldal

 

A ZTS HUNGÁRIA Kft. kétmillió forintos Karácsonyi adománya a rákos gyermekek gyógyulására.

 


Beteg gyerekek gyógyulására adományozott egymillió forintot a Direct One

Egymillió forintot adományozott daganatos betegségekkel küzdő gyerekek gyógyulására a Direct One tartalomszolgáltató Csodás Ajándék című karácsonyi kampánya keretében. A háromhetes kampány célja az volt, hogy a résztvevő véleményvezérek, márkanagykövetek és a kampány által elért közönség egy-egy Direct One ajándékcsomag virtuális kibontásával közösen járuljon hozzá a nemes célhoz.

Ajándékozzunk csodát karácsonyra! Ezzel a felhívással indította útjára a Direct One tartalomszolgáltató Csodás Ajándék című karácsonyi kampányát, amelynek keretében egymillió forintot adományozott a beteg gyerekek gyógyulására. „A karácsony a csodákról szól, amit átélhetünk szeretteink, barátaink körében, egy jó történetben vagy egy jó cselekedetben. Ezért az idei kampánnyal az év végén bemutatott sorozatok megismertetése mellett az volt a fő célunk, hogy egy olyan szervezetet támogassunk, amelyik nap mint nap küzd azért, hogy elhozza a csodát a gyermekek számára. Nagyon bízunk benne, hogy az adomány révén egy csodás ajándékkal tudjuk meglepni a gyerekeket a Gyermekrák Alapítványon keresztül” – mondta el Kasza Orsolya, a Direct One marketingmenedzsere.

A háromhetes kampány során a résztvevők jelképesen, egy-egy Direct One ajándékcsomag virtuális kibontásával tudtak hozzájárulni ahhoz, hogy a Gyermekrák Alapítványnak felajánlott adomány összege elérje az 1 millió forintot.

„Alapítványunk és az általunk rendszeresen támogatott családok nevében is hálás szívvel köszönjük az adományt, melyből a karácsony közeledtével további támogatásokat biztosítunk a beteg gyermekeknek. Az egymillió forintos felajánlás a legjobbkor érkezett, hiszen a szeretet ünnepén az ajándék öröme felejthetetlen pillanatokat szerez a rákból gyógyuló gyermekek számára, akiknek a karácsonyfa alatt biztosan sikerül elfelejteniük a betegség és a kezelések során átélteket. 25 éves működésünk során végig megerősítést nyert bennünk, hogy a gyermekek boldogságánál csak a beteg gyermekek boldogsága lehet fontosabb.”– fogalmazott Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke.

A kampányban – számos véleményvezér mellett – olyan ismert emberek játszottak központi szerepet, mint Dobó Kata színésznő, Szabó Kimmel Tamás színész, Danny Blue mentalista és Szirmai Gergely vlogger. „A karácsonyban mindig is az adás örömét szerettem a legjobban! Látni a boldogságot a másik arcán, amit az odafigyelésünkkel, szeretetünkkel okozunk. Az, hogy a Direct One ilyen csodálatos felajánlást tett a Gyermekrák Alapítványnak, nagyon szívet melengető. Kiemelten fontosnak tartom, hogy az adományozásban, a rászorulók segítésében jó példával járjunk elől mi, akikre sokan figyelnek” – mondta Dobó Kata színésznő, aki reméli, hogy a Direct One által adományozott összeggel hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy az alapítvány révén egy picit szebbé tegyék a beteg gyerekek karácsonyát.

„Általában kisebb csodaként szokták fogadni az emberek a mentalista mutatványaimat, attrakcióimat. De azt gondolom, az igazi csoda az, ha azzal, amit csinálunk, másokon is tudunk segíteni. Különösen igaz ez, ha gyerekekről van szó. Úgyhogy örömmel csatlakoztam a Direct One kampányához és ezáltal hozzá tudtam járulni a jó cél eléréséhez”– fejtette ki véleményét Danny Blue mentalista.

„Édesapaként nekem különösen fontosak a gyerekek, ezért mindig a szívemen viselem az olyan ügyeket, mint ami mellé most a Direct One is odaállt. Nagyon örülök, hogy ilyen sikeres volt a kampány és ennyi embert el tudtunk érni, sőt, közösen támogattunk egy jó ügyet. Remélem, hogy a csodás adomány, ajándék révén szebbé tudjuk tenni a gyerekek karácsonyát.”– tett hozzá Szabó Kimmel Tamás színész.


Cintia meglátogatta Alapítványunkat

Cintia alig múlt tizenegy éves, amikor betegségét diagnosztizálták, kezelések sorozata és megannyi megpróbáltatása várt rá. A hosszú évekig tartó küzdelmében végig mellette álltunk, rendszeres anyagi támogatást nyújtottunk a családjának, a kislánynak pedig különböző táplálék-kiegészítőkkel segítettünk, továbbá valódi hajból készült parókát készíttettünk számára. A betegséget maga mögött tudva, Cintia felnőtt, és a napokban, legnagyobb örömünkre, immár édesanyaként, kisfiával együtt látogatott meg minket.


Bianka legyőzte a betegséget

A fiatal lánynál négy évvel ezelőtt Hodgkin-kórt diagnosztizáltak. Bianka testben és lélekben is felvette a harcot, hosszú küzdelem árán, de végül legyőzte a betegséget. Két éves tünetmentességi évfordulóján büszkén mutatta meg saját, új frizuráját. A kezében lévő kis fotó a kezelések során készült: a virágos fejpánt tökéletes kiegészítője az Alapítványunk által készíttetett parókának.

Bianka, várunk vissza a következő tünetmentes évfordulódon!


Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42


 


 

ADÓJA 1%-ÁVAL KÉREM, TÁMOGASSA
A RÁKOS GYERMEKEK GYÓGYULÁSÁT!

 


 

A Safeguard World Hungary Kft. munkatársai karácsonyi adományt gyűjtöttek a Gyermekrák Alapítvány által támogatott gyermekek részére.
 
Alapítványunk oklevéllel köszönte meg az adományt

 


 


A honvédség is támogatta a rákos gyermekeket

A legújabb típusú páncélozott járművet vásárolta meg Magyarország, a Leopard 2A4 típusú harckocsit.

A Haditechnika Fiataloknak c. könyv szakmai társszerzője, Lőricz Gábor dandártábornok saját honoráriumát ajánlotta fel Alapítványunknak.


 

A Rákbetegek Európai Szövetségének (ECPC) 2022-es Brüsszeli konferenciáján Magyarországot Balogh István a Gyermekrák Alapítvány elnöke képviselte.

 


 

A háború miatt Ukrajnából érkező rákos magyar gyermekeknek is segít a
Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

 


 

Február 15. – A gyermekrák elleni küzdelem világnapja
 
A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 25 éve dolgozik
a rákos gyermekek megsegítéséért, gyógyulási esélyeik javításáért.

 


 

Nyeregbe pattantak – bringások a beteg gyermekért

 

Az idei évben először magyar csapat is csatlakozott a közel két évtizedes hagyományokkal rendelkező, európai jótékonysági kerékpáros túracsapathoz, a Rynkeby Teamhez.

Tizenegy lelkes, amatőr bringás először 2002-ben Dániából, Koppenhágából indult Párizsba, a Tour de France végső szakaszának megtekintésére. Céljuk az volt, hogy útjuk során felhívják az emberek figyelmét a súlyosan beteg gyermekek megsegítésének fontosságára és támogatásokat gyűjtsenek számukra. A szponzoroktól és az adományozóktól befolyt több ezer eurót egy rákbeteg gyermekeket kezelő kórházi osztálynak ajánlották fel.

A kerékpártúra sikeressége annak megismétlésre ösztönözte az Eckes cégcsoporthoz tartozó Rynkeby csapatát. Kezdeményezésük rövidesen kinőtte Dániát és hamar népszerű lett Európa-szerte, évről-évre egyre többen pattantak segítő szándékkal a nyeregbe.
Idén nyolc európai országból, helyi csapatokat alkotva, összesen 2.400 kerékpáros vágott neki a nem mindennapi kalandnak.

Hazánk a Sió-Eckes Kft. szervezésében képviselte magát. Fél éves, intenzív, fizikai és mentális felkészülést követően, Kiss Adél, Takács László, Gyenge Imre és Duong Hung alkotta elszánt kis csapat hét napon keresztül, több mint 825 km-t tekert Európában, a COVID miatt kissé módosított útvonalon. Embert próbáló teljesítményükhöz ezúton is gratulálunk!
A jótékonysági kerékpárút során 1.700 euró támogatást sikerült összegyűjteniük, amit a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezetnek ajánlottak fel. Az összekovácsolódott csapat tagjainak oklevél átadásával köszöntük meg az adományt.

 


 

 

A Covid-19 járvány alatt jelentősen megnövekedett a beteg gyermekek gyógyulásához nélkülözhetetlen táplálék-kiegészítők iránti igény.
Az immunerősítő készítményeket továbbra is térítésmentesen biztosítjuk betegeinknek.

 Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
59 486 940